BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  GÜNCEL

IŞİD yine Kürtleri vurdu! En az 50 ölü!

Rojava'da Til Temir’de IŞİD'in bombalı 3 araçla gerçekleşen saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısının en az 50’ye yükseldiği açıklandı.

Abone ol

Suriye’de, Demokratik Birlik Partisi (PYD) kontrolündeki Haseke’nin, Tel Amer kasabasında üç intihar saldırısı düzenlendi. Kamyonlarla gerçekleştirilen saldırılarda ilk belirlemelere göre en az 50 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi de yaralandı.

Reuters’a konuşan Halk Savunma Birlikleri (YPG) sözcüsü Redur Xelil, Suriye’nin kuzeydoğusundaki saldırıda ölü sayısının 60’a yaklaştığını bildirdi.

Patlamaların hastane önü, market ve sivillerin yaşadığı bir mahallede gerçekleştiğini aktaran sözcü, saldırıların IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini savundu.

IŞİD ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kendisine bağlı üç savaşçının, Haseke’de bombalı saldırı düzenlediğini bildirdi.

Cizirê Kantonu Eş Başkanlığı: Saldırı, tesadüf değil

Cizirê Kantonu Eş Başkanlığı, saldırının ardından yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD’in  sivil halkı hedef alarak katliam ve yıkım gerçekleştirdiğini belirtilerek, “Saldırıların halkların kardeşliğine dayalı ortak yaşam ilkelerinin şekillendiği Rojava topraklarında Suriye Muhalif Güçlerinin ilk defa gerçekleştirdikleri Demokratik Suriye Kongresi’nden hemen sonra gerçekleşmiş olması tesadüf değildir” demişti.