BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  DÜNYA

İran'dan İsrail suçlaması

İran, Bulgaristan'ın Burgaz kentinde düzenlenen ve İsrailli turistleri taşıyan bir yolcu otobüsünü hedef alan intihar saldırısının arkasında İsrail olduğunu öne sürdü. İsrail de saldırıdan sonra İran'ı suçlamıştı.

Abone ol

Otobüsün Türk şoförü ve beş İsrailli'nin hayatını kaybettiği geçtiğimiz haftaki saldırıyla ilgili konuşan İran'ın BM Daimi Temsilcisi Muhammed Hazai, "İsrailli yetkililerin saldırıdan birkaç dakika sonra İran'ı suçlaması ilginç. Biz hiçbir zaman masum insanlara yönelik böyle alçakça girişimlerde bulunmadık, bulunmayacağız" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nde konuşan Hazai, "Bu tip terör saldırıları ancak kısa tarihi küçük siyasi kazançlar sağlamak için benzer saldırı ve suikastlarla dolu olan bir rejim tarafından planlanıp gerçekleştirilebilir" dedi.

İranlı diplomat, "Bu rejimin on yıllar boyunca kendi vatandaşlarını ve masum Yahudi halkını öldürdüğü çok sayıda vakayı örnek gösterebilirim" diye konuştu.

Oturumda konuşan İsrail'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Haim Waxman ise Hazai'nin açıklamalarının "korkunç ama şaşırtıcı olmadığını" söyledi. Waxman, "Holokost'u inkar eden İran hükümeti 11 Eylül saldırısının da komplo teorisi olduğunu söylemişti" dedi.