BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.426,89
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

'Zerdüşt'ün Sırrı' ne?

Kitapçı raflarında yerini alan Zerdüşt'ün Sırrı, tarih ve macerayı seven okuyucuyu, bilinmeyen bir zamana götürüyor.

Abone ol

Destek yayınevi tarafından yayınlanan Osman Balcıgil'in Zerdüşt'ün Sırrı kitabı, kitap severlerle buluştu.

Yazar, romanını '2498 yılın romanı' olarak tanımlıyor ve okuyucuyu tarihin derinliklerinden bugüne uzanan nefes kesen bir maceraya götürüyor.

Zerdüşt'ün Sırrı, Pers İmparatoru Darius'un ölümüyle başlıyor. Babil, Mısır, Libya, Anadolu, hatta Trakya topraklarındanı ele geçiren Darius Yunan diyarından zaferle dönemiyor. O öldüğünde ise oğlu Kserkses babasının planını gerçekleştirmek için hazırlanıyor...

Balcıgil'in bu son romanı tarihe sadece savaşlarla değil aynı zamanda dinler perspektifinden de bakmış. Üstelik büyük bir macera eşliğinde... Roman aynı zamanda bazı sorulara yanıt arıyor:

Bilge Rahip tarafından İ Ö 500'lerde kaleme alınan Zerdüştiliğin kayıp kutsal kitabı Avesta, 2000'li yılların başında ortaya kim tarafından ve nasıl çıkartılacak?

Kürtlerin aynı coğrafyanın unsurları olan Türk, Pers, Arap gibi Müslüman, Süryani, Keldani, Ermeni gibi Hristiyan toplumlardan ayrışması gerektiğini düşünen PKK teorisyeni Hoca, eline geçen fırsatı kullanabilcekmi?

Silahların gölgesinde başlayıp, IrakTaki Kandil ve İran'daki Kozareş gibi PKK kamplarına hatta Londra, Paris gibi önemli başkentlere uzanacak büyük mücadelenin galibi kim olacak?