BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

Irak'a 10 bin M16A2 tipi tüfek

ABD, Irak ordusuna IŞİD'e karşı mücadelesine destek çerçevesinde silah yardımı yaptı

Abone ol

ABD, Irak hükümetine transfer ve 6 aylık bakımlarıyla beraber, mayına dayanıklı ve pusuya karşı etkin koruma sağlayan 250 araç ve yılın ilk aylarında teslim edilecek 10 bin M16A2 tipi tüfek hibe etti"

ABD'nin Bağdat Büyükleçisi Stuart E. Jones tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Irak güvenlik güçlerine yönelik bir numaralı tehdit yol kenarlarına yerleştirilen bombalar ve patlayıcı yüklü araçlardır" denildi.

ABD Büyükelçisinin açıklamasında, "ABD, Irak hükümetine transfer ve 6 aylık bakımlarıyla beraber mayına dayanıklı ve pusuya karşı etkin koruma sağlayan 250 araç ve yılın ilk aylarında teslim edilecek 10 bin M16A2 tipi tüfek hibe etti" ifadelerini kullandı.

Irak yönetimine daha fazla MRAP verileceği belirtilen açıklamada, bu araçların güvenlik güçlerinin maruz kaldığı mayın ve roketlere karşı koruma sağladığı kaydedildi.

Söz konusu askeri araçların, Iraklıların hayatını kurtaracağına ve güvenlik güçlerinin IŞİD'e karşı savaşı kazanmalarını sağlayacağına işaret edilen açıklamada, yardımın Irak hükümetinin talebi doğrultusunda yapıldığı belirtildi.

ABD'nin Irak'a 2014'te, toplam maliyeti 300 milyon doların üstünde olan kurşun geçirmez yelek, asker kaskı, bombayla mücadele araçları, araç onarımı, tıbbi yardımı, helikopter, tank bakım eğitimi gibi yardımlarda bulunduğu bilgisi verildi.

Açıklamada ayrıca, ABD'nin askeri araç-gereç, silah ve cephane yardımını iki ülke arasındaki uzun süreli güvenlik işbirliği anlaşmasına uygun olarak teslimatı hızlandırmaya devam edeceğine değinildi.