BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  GÜNCEL

AK Partili vekilin iddiası Paris üst akıl işi mi?

Paris mizah dergisine yapılan saldırıyla sarsıldı. Dünya şokta.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Fransa'nın başkenti Paris'te mizah ve karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırı tüm dünyada şok etkisi yarattı. Saldırı Fransa'nın 11 Eylül'ü olarak görülüyor.

AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk saldırı ile ilgili gösüşlerini internethaber.com'a anlattı


TEMENNİ EDERİM AVRUPA BU TUZAĞA DÜŞMEZ

Avrupa 3'üncü dünya savaşından sonra en ağır travmalı dönemini yaşıyor. Avrupa'nın kendisiyle özdeşleştirdiği bütün kavramlar boğulma tehlikesiyle karşı karşıya. Avrupa, tarihi bir samimiyet testinden geçiyor. Bir üst akıl Avrupa'yı Müslümanlar ve İslam'la çatıştırarak sınırlandırmak istiyor. Temenni ederim ki, Avrupa bu tuzağa düşmez.

UZUN SÜREDİR İSLAMİ DEĞERLERLE DALGA GEÇİYOR

Bugün Fransa'da yaşananlar son derece üzücü ve son derece vahim. Yakın zamnda aynı dergi, "2022'de Fransa'nın Cumhurbaşkanı Müslüman olacak" diye başlık atmıştı. Uzun süredir de bu dergi İslam'ın değerleriyle sürekli dalga geçen, tahkim eden bir yayın politikası izliyordu. Dolayısıyla saldırının bu tahrikkar tavırlarının öne çıktığı bir dönemde olmuşl olması da bu saldırıyla birileri hangi faydalarına hizmet ettirmek istiyor.

BİR ÜST AKLI MI YOL VERİYOR? 

Paris gibi bir yerde, olayın oluş şekline baktığınızda bütün kontrolleri aşarak bir eylem gerçekleştiriliyor. Havaalanlarından çıkarken insanları köpeklerle kontrol ettiren bir güvenliğin bu kadar öne çıktığı bir kıtada bu eylemin oluş şekli şu soruyu sormamıza neden oluyor: "Bu tür eylemler bir büyük aklın acaba yol vermesiyle mi gerçekleştiriliyor? Ve bu eylemler üzerinden bu büyük akıl dünyada ne yapmak istiyor?"

İSLAMOPHOBİA TARTIŞMASI BİR ADIM İLERİ Mİ GİDİYOR?

11 Eylül saldırıları ile "İslamophobia" kavramını insanlığın önüne bıraktılar. İslamophobia tartışmaları üzerinden özellikle Avrupa'da Müslüman düşmanlığını tahrik ettiler. Şidi de bu eylemden sonra bir 11 Eylül atırlatması yapan bu eylemden sonra, İslamophobia tartışmalarını bir adım ileri götürerek duvarlarda Avrupa'nın bir çok yerinde "Türkler defol", Müslümanlar defol" ya da Müslümanların evlerine saldırılar düzenlenerek "Avrupa'dan gidin" adımını mı meşrulaştırmak istiyorlar.

İSLAM KARŞITLIĞI HUKUKİ OLARAK YASAKLANMALI 

Ben, Avrupa'nın bu tuzağa düşmemesini temenni ediyorum. 5 gündür Avrupadayım, Pazartesi akşamı Almanya'da gördüm ki; Almanya halkı Müslümanlarla, yabancılarla birlikte yaşamak istiyor. Alman siyaseti, Avrupa siyaseti debu sarmalın içerisine girmek istemiyor. Yapılması gereken; Avrupa siyasetinin ivedilikle kendi ülkelerinde yaşayan Müslüman ve yabancıların can ve mal güvenliğini garanti altına alacak ek tedbirler paketlerini gündeme almalarıdır. Kanuni olarak da İslam karşıtlığını aynı antisemitizm gibi yasaklayacak hukuki düzenlemeler içerisinde olmalıdırlar. Bu vesileyle de Avrupa'daki bütün Müslüman ve yabancıların, Fransa'daki bu saldırının ardından soğuk kanlılıklarını korumaları, bir araya gelerek istişare etmeleri, ırkçılığa karşı bu tartışmalara karşı temenni ile hareket edecek bir yol noktasında akıl geliştirmeleri gerektiği ve bu geliştirdikleri akıl üzerinden yaşadıkları ülkelerin devletleriyle, siyasetiyle konuşarak onların bu süreci aşmalarına yardımcı olacak adımlar atması gerektiği kanaatindeyim.

BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM AMA İYİ OKUMAK LAZIM 

Fransız halkına, ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Tabii ki insan kaybı çok zordur. O nedenle Fransız halkının acısını paylaşıyoruz ama temel soru şu: Bu eylem neye hizmet ettirilecek, bunu okumak zorundayız.