BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İphone ve Android DNS değiştirme İOS ayarları

iOS ve Android'de DNS nasıl değiştirilir? Twitter, Facebook ve Youtube'a cep telefonundan girmek için DNs ayarları nasıl değiştirilir?

Abone ol

'iPhone'da DNS nasıl değiştirilir' sorusu Facebook, Twitter ve Youtube'un kapatılmasının ardından cevabı en çok aranan sorular haline geldi. Peki iOS iPhone akıllı telefonlarda DNS sunucular nasıl değiştirilir? İşte cevabı...

iPhone DNS değiştirme işlemi oldukça kolaydır. iPhone DNS değiştirme işlemi hem IOS 7.1 hem de önceki IOS 6 gibi eski sürümlerine uygulanabilir. Aşamalar aynıdır. Bu sebepten siz iPhone'ununuz da farklı bir sürüm IOS kullanıyorsanız da iPhone DNS değiştirme adımlarını gerçekleştirebilirsiniz.

DNS bilgisini değiştirebilmek mümkündür.

İPHONE'DA DNS NASIL DEĞİŞTİRİLİR? İŞTE SIRASIYLA İPHONE DNS AYARLARI DEĞİŞTRME:

-iPhone DNS değiştirme için öncelikle telefonunuzda Settings / Ayarlar bölümününe dokunun.

-iPhone ayarlar menüsünde Wi-Fi / kablosuz ağı göreceksiniz. Ona dokunun.

ios-android-dns-degistirme.jpeg


-Daha sonra iPhone Wi-Fi ayarları içerisinde bağlı olduğunuz kablosuz ağı göreceksiniz. Yaninda mavi info butonunu göreceksiniz. Ona dokunun.

-İphone Wi-Fi DNS ayarlarını değiştirmek için Wi-Fi detaylarında DNS bölümünü bulun. Buraya istediğiniz DNS leri girebilirsiniz. -

BİRDEN FAZLA DNS SUNUCU GİREBİLİRSİNİZ

iPhone DNS Değiştirme işleminde birden fazla DNS sunucu girebilirsiniz. Genelde tercih edilen iki adet DNS sunucunun girilmesidir, 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 Google DNS sunucularıdır. iPhone'da DNS değiştirirken birden fazla DNS sunucusu girişinde arada noktalı virgül kullanılır. Yani 8.8.8.8;8.8.4.4 şeklinde DNS sunucu ip adresi iPhone'a girilir.

facebook-twitter-youtube-kapatiliyor-mu.20150406151239.jpg 

Wİ-Fİ BAĞLANTINIZI KESEREK YENİDEN BAĞLANABİLİRSİNİZ

Bu işlemlerden sonra DNS sunucunuz iPhone'da aktif olacaktır. Sorun yaşamamak adnına Wi-Fi Bağlantınızı keserek yeniden bağlanabilirsiniz. Kablosuz ağa yeniden bağlandığınızda iPhone DNS değiştirme işleminde yaptığınız değişiklik aktif olacaktır.

Arttık Twitter, Youtube, Facebook gibi engellenen sitelere yeni DNS sunucuları üzerinden iPhone ile giriş yapabilirsiniz. iPhone DNS değiştirme işlemi yaptıktan sonra başka bir yazılıma gerek duymazsınız.