BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan otopsi raporu sorusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın otopsi raporunun açıklanmasını istedi.

Abone ol

DHKP-C'li teröristlerce şehit edilen savcı Mehmet Selim Kıraz'ın otopsisi getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Merak ediyorum, otopsi raporu için neden gizlilik kararı alınır? Bitmiş bir olay, sonuç belli. Kamuoyunun bunu bilmesinde, kurşunun hangi silahtan çıktığını öğrenmesinde ne mahsur var?" diye sordu. 

Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C'li teröristelerce rehin alındıktan sonra sonra şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı otopsi raporu Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi. CHP lideri, Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin'e şunları söyledi:

KARARLIYDI Rahmetli Savcımız Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasını kararlı bir şekilde, en sağlıklı soruşturma çabasında bir yargı insanıydı. Bunu iyi biliyoruz. Aileyi de biliyoruz. Neden soru soruyorsunuz diye suçlanıyoruz. Böyle bir olayda biz soru sormayacağız da kim soracak. Birilerinin politik olarak bu soruyu sorması şarttı, bizim görevimiz budur.

OTOPSİ RAPORU NEDEN GİZLİ
TAKİP edilen bir başka kadın, adı sanı takip edilen, arananlar listesinde, geliyor İstanbul’un göbeğinde Emniyet Müdürlüğü’ne ateş ediyor. Eylemler yapılıyor, önleme yok, sonra ortalığa çıkıyorlar, şu kadar eve, binaya baskın yapıldı, şöyle arandı, böyle arandı... Bütün bunlar devletin kötü yönetildiğini gösteriyor. Yani illa bir savcımızın öldürülmesi mi gerekiyordu? Bu konuda da ciddi kuşkular var. Merak ediyorum, otopsi raporu için neden gizlilik kararı alınır? Bitmiş bir olay, sonuç belli. Kamuoyunun bunu bilmesinde, kurşunun hangi silahtan çıktığını öğrenmesinde ne mahsur var?