BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.460,09
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone 6'da yer alacak hayati özellik

Sonbaharda yeni bir iPhone çılgınlığı başlıyor. iPhone 6'nın bu kez çok farklı özellikleri olacağı söyleniyor.

Abone ol

iPHONE 6'nın sonbaharda çıkması beklenirken Apple'ın yeni oyuncağının özellikleri ve fotoğrafları sızdı. 4.7 ve 5.5 inç olarak üretileceği belirtilen iPhone 6'da ‘kalp ritmi ölçme’ ve ‘dokunmamatik’ özellik yer alacak.

Apple’ın merakla beklenen yeni amiral gemisi iPhone 6 için nefesler tutuldu. Sonbaharda pazara çıkması beklenen cihazla ilgili her geçen gün yeni iddialar ortaya çıkıyor.

2 KATI HAFIZA

App­le fir­ma­sı iP­ho­ne 6 ile bir­lik­te en dü­şük ha­fı­za ka­pa­si­te­si­ni 32 GB bo­yu­tu­na çı­ka­ra­cak. Ta­sa­rım­cı Josph Fa­ra­hi­’nin kon­sep­ti­ne gö­re İP­ho­ne 6, 5.1 inç bü­yük­lü­ğün­de Re­ti­na 2 ek­ran, 10 Me­ga­Pik­sel ka­me­ra, gü­neş ener­ji­li şarj ve ste­re­o ses çı­kı­şı gi­bi özel­lik­le­re sa­hip ola­cak.

HAYATİ ÖZELLİK:
KALP RİTMİ ÖLÇECEK

İP­ho­ne 6’ya iki ye­ni önem­li de­ği­şik­lik geleceği en büyük iddialar arasında. Bun­lar­dan bi­ri ‘kalp rit­mi ölç­me­’ di­ğe­ri ise ‘do­kun ma­ma­tik ek­ra­n’. ‘Ho­ver To­uc­h’ ya­ni do­kun­ma­ma­tik ek­ran özel­li­ğiy­le kul­la­nı­cı­lar te­le­fon ek­ra­nı­na do­kun­ma­dan ci­haz­la­rı­nı yön­len­di­re­bi­le­cek. Te­le­fo­nun ek­ra­nı­na do­kun­ma­dan par­ma­ğı­nı­zı ve­ya eli­ni­zi sa­de­ce ek­ra­nın bi­raz­cık üs­tün­de ge­zin­dir­mek do­kun­ma­ma­tik ek­ran­la et­ki­le­şi­me geç­mek için ye­ter­li ola­cak.

iPHONE 6'NIN FOTOĞRAFLARI SIZDI, iPHONE 6 TASARI BÖYLE OLACAK (TIKLA GÖR)

İOS-8’e geçiş bekleniyor

Ün­lü tek­no­lo­ji si­te­si Mas­hab­le­’da yer alan ha­be­re gö­re, ilk ola­rak 4.7 inç bü­yük­lü­ğün­de ek­ran­la­rın üre­ti­mi­ne baş­la­na­cak. Son­ra­sın­da da 5.5 inç ek­ran üre­ti­mi ger­çek­leş­ti­ri­le­cek. iOS 7 ya­zı­lı­mı ile gel­me­si ke­sin olan te­le­fo­nun kı­sa bir sü­re için­de iOS 8 iş­le­tim sis­te­mi­ne ge­çi­ril­me­si plan­la­nı­yor. App­le­’ın 1500 mah pil gü­cün­den 3000 mah pil gü­cü­ne geç­me­si­ne de ke­sin gö­züy­le ba­kı­lı­yor.