BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

İlber Ortaylı'dan hükümete olay IŞİD operasyonu eleştirisi

İlber Ortaylı, IŞİD operasyonuna ilişkin hükümetin dış politikasını eleştirerek "Böyle bir amatörlük görmedim. Son 10 yıldır Türkiye’de dışişleri bakanı diye bir şey yok." diye tepki gösterdi.

Abone ol

Prof. İlber Ortaylı, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu "Hafta sonu Keyfi" programında sınır ötesi operasyonlara ilişkin hükümetin dış politikasını yerden yere vurdu.  "Türkiye'nin sınırlarını muktedir güçler değil, Türkiye'de yaşayanlar insanlar belirler. Oy verirken ciddi olmalı" diyen Ortaylı, hükümeti amatör olmakla suçladı.

ORTAYLI'DAN 'CEHALET' VURGUSU

Ortaylı, Herkes Immanuel Kant gibi dünya meseleleri hakkında derin düşünecek değil, aklına uygun ilk çözüme sarılıverir" diye konuştu. Ortaylı, "Cehaletin eyleme geçmiş hali en tehlikeli durumdur" ifadesini kullanarak çoğunlukla vurguladığı ve caps'lere konu olan 'cehalet' konusuna atıfta bulundu. 

DIŞ POLİTİKAYI BOMBALADI

Hükümetin dış politikasını eleştiren Ortaylı, “Böyle bir amatörlük görmedim. Son 10 yıldır Türkiye’de dışişleri bakanı diye bir şey yok. Biz Türklerin Suriye’de tek problemi Halep Türkmenleri olmalıydı. Bütün Suriye’yi kurtarmak, Esad’ı devirmek bizi aşar. Ki aştı.” diye hükümeti eleştirdi.