BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.439,35
HABER /  DÜNYA

İKİZİNİ KURTARIRKEN ÖLEN ERSİN KARANFİLLERLE ANILDI

Küçükçekmece Sinoplular Derneği, Rumeli Feneri’nde denize düşen ikizini kurtarmak isterken hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ersin Karakurt’u d...

Abone ol

Küçükçekmece Sinoplular Derneği, Rumeli Feneri’nde denize düşen ikizini kurtarmak isterken hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ersin Karakurt’u denize karanfil atarak andı.
Geçtiğimiz 7 Nisan’da Küçükçekmece Sinoplular Derneği’nin organize ettiği pikniğe katılan Ersin Karakurt, denize düşen ikiz kardeşi Enes’i kurtarmak isterken boğularak hayatını kaybetmişti. Ersin Karakurt’un ailesi ve arkadaşları Rumeli Feneri’ne gelerek denize karanfil attı. Küçükçekmece Sinoplular Derneği, Ersin Karakurt’un ölümüne ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya Ersin Karakurt’un babası Yunus Karakurt ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Baba Yunus Karakurt’un ayakta durmakta zorlandığı gözlenirken basın açıklamasının yapıldığı sırada Karakurt’un yakınları da duygu dolu anlar yaşadı.
Talihsiz kazaların yaşanmaması için önlemler alınması gerektiğini ifade eden Küçükçekmece Sinoplular Derneği Başkanı Adnan Çakar, “7 Nisan 2013 Pazar günü burada yani Rumeli Feneri’nde denizde yaşadığımız kaza neticesinde Çocuk ve Gençlik Kulübü Başkanımız Ersin Karakurt’u kaybetmiş, ikiz kardeşi Enez Karakurt’uda koma halinde hastaneye kaldırmıştık. Ersin’imizi toprağa verdik. İkizi Enes’in durumu şuan iyi ve aramıza katıldı. Onun aramıza katılması bizim için kısmen de olsa teselli gerekçesi oldu. Yaşananların ardından Küçükçekmece Sinoplular Derneği olarak bugün talihsiz kazanın yaşandığı yer olan burada sevgili başkanımızı anmak ve bir daha bu tür kazaların yaşanmaması için yetkililerin dikkatini çekip önlem alınmasını sağlamak amacıyla toplanmış bulunmaktayız” dedi.
Hayatını kaybeden Ersin’in birçok değerin temsilcisi olduğunu söyleyen Çakar, “Biz o talihsiz kazada Karadeniz’e Boğaz’a bir karanfilimizi Ersin’imizi bıraktık. Ersin’imiz farklı bir karanfildi. Yiten giden birçok değerin temsilcisiydi. İnsan olmanın faziletinin farkında olan bir arada bulunduğu herkesin istisnasız sevgisini kazanan bir liderdi” diye konuştu.
Kayalıklara uyarı levhalarının konulması gerektiğini vurgulayan Adnan Çakar, “Can pazarı yaşadığımız o kara günden bu yana iki hafta geçti. İki hafta önce bu saatlerde burada cehennemi yaşadık. Bugün burada Ersin’imizi anmakla birlikte bundan sonra başka canların yanmaması, başka evlere ateş düşmemesi için yetkilileri uyarmaya geldik. Buranın özelliklerini bilmeyen insanları kayalıklarda ve deniz kenarında daha dikkatli olmaya davet eden uyarı levhalarının konulması, gerekirse farklı önlemlerin alınmasını istiyor ve bu talebimizin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.
Konuşmakta güçlük çeken Baba Yunus Karakurt, “Enes’in sağlık durumu çok çok iyi. İnşallah Pazartesi günü okuluna da başlayacak. Herhangi bir problemi yok. İkisi de aynıydılar. Arkadaşları nasıl insanlar olduğunu söylediler. Benim bir şey eklemem gerek kalmadı” dedi.
Yetkililerden önlem alınması talebinde bulunan Ersin Karakurt’un arkadaşı Erkut Güney ise “Kardeşini kurtarmak için hiç düşünmeden denize atladı. Biz biliyoruz ki kardeşi olmasa da bizim gençlerimiz kim olursa olsun aynı hareketi yapacaklardı. Burada bir uyarı levhası olmuş olsaydı eğer bu kayalıklara kimse gelmeyecekti. Bundan eminiz. Burada bir uyarı levhası ya da bir koruma olduğu takdirde başka canlar yanmayacaktır. Bununla ilgilide yetkilerden önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.
Ersin Karakurt’un bir diğer arkadaşı Meryem Bilgin de “Onu sevmek için onunla birkaç saat geçirmemiz yeterliydi. Gülüşü, bakışı, davranışları o kadar içtendi ki biz onu çok severdik. Hepimizin canından bir parça gitti. Bizde o gün buradaydık. O bizim yanımızdaydı. Şimdi buraya geldiğimde sesi kulaklarımda yankılanmaya başladı” diye konuştu.