BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İller Bankası'ndan ihale geliyor

İller Bankası, Kartal’daki ofis ve mağazalarını ihaleyle satışa çıkarıyor

Abone ol

İller Bankası A.Ş.'nin İstanbul Kartal’daki Ofisim İstanbul projesinde yer alan ofis ve mağazaları 30 Nisan 2013’te açık artırmayla satışa çıkarılacak.

Toplam 52 ofis ve 4 mağazalı binanın tamamı 50 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor. Satış sonrasında İller Bankası’nın elde edeceği gelir yerel yönetimlere daha fazla kaynak aktarma ve yeni projeler geliştirme için kullanılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası A.Ş.'nin Kartal’da yer alan Ofisim İstanbul projesindeki deniz ve adalar manzaralı 14 katlı binası açık artırmayla satışa çıkıyor. Binanın üsteki son dört katında yer alan ofislerin satışı 604 bin TL’den başlarken, 300 metrekarenin üzerinde büyüklüğe sahip mağazalar ise 3 milyon 476 bin TL’den satışa çıkarılacak. Toplam 52 ofis ve 4 mağazalı binanın 50 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor.

İstanbul'un gelişmekte olan aksında yapımı tamamlanmış, birinci sınıf malzeme ile inşa edilmiş, hemen teslime hazır ofisler; Yeni Adliye'ye 2, metro istasyonuna 2, Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2 dakika, E-5 Cevizli Kavşağına 1 dakika uzaklıkta bulunuyor ve Maltepe Park AVM ile Carrefoursa'nın karşısında yer alıyor.

Maltepe Gümüşsuyu Mahallesi 1684 ada, 23 parsel, 2376,66 metrekare arsa üzerinde inşa edilen binada bulunan her ofise ait bir adet kapalı otopark yeri ile mağazalarda asma kat ve terasa çıkış bulunuyor.

Satış internet üzerinden gerçekleştirilecek

Satışlar KDV'siz yüzde 25 peşin ve faizsiz 60 ay vadeli olarak gerçekleştirilecek. İhale Eskidji yönetiminde, 30 Nisan Salı günü saat 14.00'te İstanbul Eskidji/Yenibosna ve Ankara İller Bankası Dışkapı Hizmet binasında açık artırma usulüyle yapılacak. Ayrıca internet üzerinden de satış gerçekleştirilebilecek.

İller Bankası’nın elde edeceği gelirle yerel yönetimlere daha fazla kaynak aktarabileceği ve yeni projeler geliştirileceği ifade ediliyor.