BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK doğuyu 'Türksüzleştiriyor' mu?

PKK'nın bölge insanlarına iş bulma vaadinde bulunduğu, kolluk kuvveti yapacağını iddia ettiği ortaya çıktı.

Abone ol

Barış sürecine girilmesinden bu yana bölgedeki sakinliğin arkasında başka planların olduğu iddia edildi. Üstelik bu iddialar Zaman gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı'dan geldi.

Zaman'ın tepe ismine göre PKK zafer havasında bölgeyi "Türksüzleştirme" cüretine kapıldı. 


“Bu sürecin konuşulmayan, yazılmayan, anlatılamayan bir yüzü var zaten” diyen Dumanlı, şöyle devam etti:

TÜRKSÜZLEŞTİRME CÜRETİ

“Bölgedeki şımarık militanların zafer kazanma havasından, insanları kolluk kuvveti yapmaya, iş vaadinde bulunmaya kadar bir hava ve eda içine girmesi sineye çekiliyor. Bunun daha ötesine geçip bölgeyi “Türksüzleştirme” cüretini göstererek oraya buraya molotof atılmasını –bu yumuşak atmosfere inat– hayra yormak çok kolay olmasa gerek.”

CAMİLERİ HEDEF ALIYORLAR

Terör örgütü PKK’nın bölgede bir öğrenci yurdunu yakmaya kalkıştığını, bir camiyi hedef aldığını hatırlatan Dumanlı, “Organize suçlar için polis harekete geçtiğinde, mafya ve uyuşturucu tacirlerini gözaltına aldığında yeri göğü inletip 'KCK operasyonu yapılıyor' diyerek etrafı velveleye boğan 'barış havarileri' yurtların, dershanelerin, camilerin aleve verilmesi karşısında gık diyemiyor” dedi.

BUNLAR TAKTİK İCABI MI?

BDP'nin yaptığı kınama açıklamasına da değinen Ekrem Dumanlı, kuşkusunu da ortaya koydu;

"BDP'yi bu tavrından dolayı kutlamak gerekiyor. Ne var ki orada da meselenin samimiyet testinden geçebilmesi şart! Bir yandan BDP böyle derken, diğer yandan örgütün serseri ve sergerdan militanları eyleme devam ederse olumlu bir sonuç alınabilir mi? İnsanların aklına şöyle bir fikir gelmez mi: “Bütün bunlar taktik icabı; birisi kınarken diğeri etrafı ateşe veriyor.

Dumanlı'nın yazısının tamamı için