BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,82
ALTIN 2.412,75
HABER /  DÜNYA

O BÜROKRAT GÖREVDEN ALINDI

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, üniversite temsilcileri ile ‘TC’ toplantısında buluştu. <br/>Gençlik Konfe...

Abone ol

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, üniversite temsilcileri ile ‘TC’ toplantısında buluştu.
Gençlik Konfederasyonu Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Ferudun Cevahiroğlu, “Son zamanlarda tartışma konusu olan bazı devlet kurumlarının tabelalarından TC kelimesinin silinmesinden dolayı, ülkemiz gençliğinde gerginlik olmuştur. Bazı üniversitelerimizde eylemler olmuştur ve bir çok üniversitemizde eylem hazırlığı içersinde olduklarını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu konudaki hassasiyetinizi anlıyorum. Devlet kurumlarımızdan TC kelimesinin silinmesi Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan bir bürokratın hatasıdır ve o bürokrat görevden alınmıştır. Bu olayın hükümetimizle bir alakası yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin, Bakanlar Kurulu’nun ve TBMM’nin böyle bir kararı yoktur. Biz T.C. kelimesine karşı ne kadar duyarlıysak, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve bütün bakanlarımız en az bizim kadar duyarlıdırlar” dedi.
Konunun daha fazla abartılmadan kapatılmasını isteyen Cevahiroğlu, “TC kelimesi ile ilgili üniversitelerimize bir tek eylem dahi istemiyorum. Ülkemizde barış rüzgarlarının estiği bu dönemde biz gençlik olarak daha duyarlı olmalıyız. Provakatif olaylara alet olmamalıyız. Hükümetimize ve devletimize yardımcı olmalıyız. Ülkemizde TC kelimesini kaldırmak kimsenin haddine değildir. Kimsenin de buna gücü yetmeyecektir. Bu devletin adı 100 yıla yakın bir zamandır Türkiye Cumhuriyeti devletidir ve ilelebette böyle kalacaktır” diye konuştu.
Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu’nun konuşması uzun süre alkışlandı.