BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İhmalkarlık değil alçaklık

İhmalkarlığın bu kadarına pes dedirten olay Kadıköy'ün Fikirtepe mahallesinde yaşandı.

Abone ol

Kadıköy'de özellikle yağışlı havalarda sel riski taşıyan mahallelerde Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün kışa hazırlık olarak yaptığı çalışmaların ardından şaşkınlık yaratacak bir olayla karşılaşıldı. İhmalkarlık Belediyenin yeni yaptığı alt yapı çalışmalarının ardından aynı mahallelerde yoğun şikayetlerin gelmesi üzerine belediye ekiplerinin yaptıkları çalışma sonrasında ortaya çıktı. Fikirtepe mahallesinde yeni yapılan kanalizasyon kanallarının daha bir hafta geçmeden tıkanması üzerine yapılan çalışmada kanalların beton harçlarıyla dolu olduğu fark edildi.

Belediye hazır beton araçlarını takibe aldı.Yer altı kanallarının donmuş beton harçlarıyla tıkanmasının sebebi ise Kadıköy'de inşaatlarda kullanılan beton dökme araçlarının temizlenmesinin ardından çimento karışımlı suların kanalizasyon kanallarına aktarılması. Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamayla mahallelerde hazır beton araçlarını yıkayan ve sularını kanalizasyonlara aktaran kişileri,belediyeye bildirmeleri konusunda uyardı.

Özellikle yeni yapılan yer altı kirli su taşıma kanallarını tercih eden sorumsuz inşaat firmaları, belediyenin on milyarlarca ytl lik zararına yol açtı.Belediye ekipleri yenilemiş olduğu atık su kanallarını tekrardan revize ederek,içi dolu kanalları söküp yenilerini döşedi. Kadıköy belediyesi Fen İşleri yetkilileri şehir merkezinde çimento araçlarının temizleme işleminin kesinlikle yasak olduğunu bu işlemi yapan araç operatörlerine olduğu gibi inşaatın sahiplerinin de cezai işleme uğrayacaklarını belirtti. Ayrıca vatandaşlara da bu gibi durumlarla karşılaşmaları halinde belediyeye ihbarda bulunmalarını istediler.