BIST 9.932
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.448,28
HABER /  RAMAZAN

İftara 2 saat kala uyuyun orucu açınca tatlıyı...

Ramazan'da oruç tutanlar için uzmanlardan uyarılar geldi. Özellikle iftara 2-3 saat kala uyunması öneriliyor. İftar ve sahurda tok tutan yiyecekler de önemli.

Abone ol

Ramazan ayında oruç tutmak yaz sıcakları ve uzun saatler sebebiyle hayli zorlayıcı. Peki sağlığımızdan olmadan nasıl oruç tutarız iftr ve sahur sofralarında neler olmalı?

Medicana International Ankara Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Öztürk, Ramazan ayında oruç tutanlar için bazı önerilerde bulundu.

Kronik hastalığı olanların Ramazan ayında dikkat etmesi gereken konulara da işaret eden Uzm. Dr. Hüseyin Öztürk, şunları kaydetti:

İFTARA 2-3 SAAT KALA UYUYUN!

"Bu kişiler oruç tutuyor ise, gün içerisinde yoğun aktiviteden, güneş ışığına çıkmaktan ve su ihtiyacının artırılmasından kaçınmalıdırlar.

-Özellikle iftara 2 - 3 saat kala 1 - 1,5 saat uyku, özellikle kan şekeri olmak üzere tüm parametreleri dengede tutmada önemli yarar sağlar.

-Kontrol altında hipertansiyonu olan hastalar da sık tansiyon ölçümleri yapılarak oruç tutabilirler. Bu ölçümler sık değişiklik gösteriyorsa yeniden değerlendirilmelidir.

-Kroner anjiyografi sonucunda stent takılma adayı olan hastalarda oruç tutmak sakıncalı olabilir."

TATLIYI 2-3 SAAT SONRA YİYİN

Dr. Öztürk, son olarak oruç tutacaklara iftarda yemeği yavaş ve uzun sürede yemeleri ve tatlı gıdaları yemekten 2-3 saat sonra tüketmeleri uyarısında da bulundu.