BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş Cem Özdemir açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Medipol Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde, Almanya'da oylamada evet oyu veren 11 Türk vekilden biri olan Cem Özdemir hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Medipol Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman parlamentosunda soykırım tasarısını hazırlayan ve onaylayan Cem Özdemir ile oylamaya katılmayan Almanya Başbakanı Angela Merkel'i topa tuttu.

Erdoğan, soykırım tasarısına kabul oyu veren Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir hakkında sert ifadeler kullandı Erdoğan, Özdemir için "Almanya'daki Türklerin evlatlarına yalan bir tarihi öğretmenin adımlarını atıyorlar. Bu skandal olayın başındaki isim kökeni itibari ile buralı ama ben ona Türk diyemem. Niye çünkü bu milletinin kanında olduğu bir insan kalkıp da bu milleti sözde Ermeni soykırımı ile suçlayamaz. Biz bütün arşivlerimizi açtık. Hadi siz de açın. Gelin tarihçileri görevlendirelim. Hepsi çalışmalarını yapsınlar. Bu çalışmaların sonucunda çıkacak olanlar biz razıyız. Hodri meydan. Bunu Başbakanlığımda da söyledim." dedi.

"ELİNDEN GELEN OYLAMAYA KATILMAMAK MI?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel için ise şunları söyledi:

Ey Almanya sen ne yapmaya çalışıyorsun, senin dersin ne? Benle görüştüğü zaman da ne diyor biliyor musunuz? Elimden geleni yapacağım. Elinden gelen oylamaya katılmamak mı? Samimi olsan gider oylamaya katılırdın, oradaki milletvekili ile ret oyu verirdin ben de seni alkışlardım. Samimi değilsiniz. Bunların aldığı bu kararın bir önemi yok zaten. Biz tarihimizle hep övündük. Biz tarihimizin yargılanmasını Almanyaya bırakacak kadar aşağılık değiliz.