BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
HABER /  DÜNYA

İÇTEN’DEN HAKAN ŞÜKÜR’ÜN DİYARBAKIRSPOR ÖNERİSİNE DESTEK

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür’ün sürpriz bir öneride buluna...

Abone ol

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür’ün sürpriz bir öneride bulunarak, Diyarbakırspor’un İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un isim hakkıyla süper lige taşınması fikrine destek verdi.
Hakan Şükür’ün “İstanbul BŞB’nin seyircisi yok, Diyarbakır’ın ise süper ligde takımı yok” fikrinden yola çıkarak “Bölgeler arası ayrımın ortadan kaldırılıp kaynaşmayı sağlamak açısından dikkate değer bir fikir olduğunu düşünüyorum. Ancak bunun teknik hukuki alt yapısı konusunda iyi çalışılması gerekiyor. Ben de çalışacağım. Federasyon nezdinde de konuyu takip edeceğim” şeklindeki açıklamalarına Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten destek verdi. İçten, Hakan Şükür’ün Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sporculardan biri olduğunu belirterek, kendisi ile sık sık görüştüklerini ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un, Diyarbakırspor olmasıyla ilgili düşüncelerinden dolayı da teşekkür ettiğini söyledi. İçten, “Bu bizim için de çok güzel bir fikir oldu. İstanbul milletvekilinin bu çözüm sürecinde Diyarbakır’ı, Diyarbakırspor’u önemsemesini saygıyla karşılıyoruz. Elbetteki bu Diyarbakır için çok önemli bir kazanım olacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un yöneticileri var, kulübün bir taraftarı var, onların da sayın vekilimizin düşündüğü gibi düşünmesini umuyorum. Sonuçta bu kararı verecek olanlar bunlardır. Hakan Şükür’ün Diyarbakırspor ile ilgili bu düşüncesini gündeme getirmesi son derece önemlidir. Bizim buna ihtiyacımız var. Diyarbakır’daki spor camiası bu düşünceyi çok önemsedi. En nihayetinde dediğim gibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un yönetici ve taraftarlarının vereceği karardır. Hakan Şükür’den gelen bu mesajın iyi anlaşılacağını ve bunu değerlendireceklerini umuyorum” dedi.
Diyarbakır milletvekili olarak bu noktada üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten İçten, Hakan Şükür, Türkiye Futbol Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her zaman çalışmaya hazır olduklarını kaydetti. İçten, “Çok uzun yıllardan beri birinci ligde mücadele eden Diyarbakırspor şu an hak ettiği yerde değil. Bizim şu an Yeni Diyarbakırspor kulübü adında bir takımımız var. Bu fikir uzun vadede sonuçlansa da, sonuçlanmasa Diyarbakır halkının bu fikre sahip çıkmasını istiyorum. Bizler Yeni Diyarbakırspor kulübüne sahip çıkacağız. Hakan Şükür’ün ortaya attığı düşünceyi Diyarbakır’daki STK, kamuoyu ve spor camiası tarafından sahiplenmeli. Hakan Şükür’ün bu fikrinin çözüm sürecine de katkı sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)