BIST 10.209
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.398,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li başkan para zarfı dağıttı mı?

MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Tayyar Karakoç'un çözüm sürecini eleştirdiği basın toplantısı olay oldu.

Abone ol

MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Tayyar Karakoç'un basın toplantısı sonrası gazetecilere içinde 50 TL bulunan zarf dağıtıldığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Haberin yayılması üzerine açıklama yapan Karakoç, iddiaları asılsız olarak niteledi. Öte yandan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu, il başkanını kınayan yazılı bir açıklama yaptı.

Karakoç ve yönetim kurulu üyelerinin il binasında çözüm sürecini eleştirdikleri basın toplantısından sonra iddiaya göre Karakoç’un okuduğu basın metni bir zarf içinde basın mensuplarına dağıtıldı. Gazetecilere dağıtılan zarfların içinde basın açıklaması metninin yanı sıra 50 TL’lik banknotlar vardı. Gazeteciler bu duruma tepki göstererek MHP il binasını terk etti.

AHLAKSIZ İDDİA

Olayın duyulmasının ardından Yenisafak'ın internet sitesine konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Teyyar Karakoç, "Kesinlikle böyle bir durum yok. 20 yıllık bir siyasetçi olarak adımın böyle asılsız ve ahlaksız bir iddia da geçmiş olmasından hicap duydum" dedi.

"PARAYI KİM VERDİ NASIL VERDİ BİLMİYORUM"

Konuyla ilgili bilgisinin bulunmadığını da belirten Karakoç, 'Parayı kim verdi, nasıl verdi bilmiyorum. Partiden biri yapmışsa bu beni bağlamıyor' diye konuştu.

GGC'DEN AÇIKLAMA

Para dolu zarf dağıtılmak istenmesine tepki gösteren GGC, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu bölgede görev yapan gazeteciler, her zaman insan hakları, adalet ve demokrasi için halkın haber özgürlüğü amacı ile görev yapmışlardır. Bu görevi yaparken arkadaşlarımızdan onlarcası şehit olmuş, yaralanmış, şiddete maruz kalmış, gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır. Bütün bunlar ortada iken bölgemizde gerçek anlamda gazetecilik yapan arkadaşlarımızın tamamı hiç bir zaman kendilerine yönelik böyle onursuzca bir teklife pirim vermemiş ve bundan sonra da vermeyecektir. MHP il başkanlığının yapmış olduğu bu hareketi şiddetle kınıyor ve bölgedeki gazetecileri başkaları ile karıştırmamalarını tavsiye ediyoruz" denildi.