BIST 10.267
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.393,09
HABER /  GÜNCEL

Elektrik sayaçlarından bakın ne çıktı

Kocaeli, İstanbul, Van ve Hakkari'de düzenlenen operasyonlarda, 76 kilogram eroin ele geçirilirken, olayla ilgili 29 kişi gözaltına alındı

Abone ol

Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Kocaeli üzerinden İstanbul'a yüklü miktarda uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık 6 ay süren araştırmalar kapsamında, Van, Hakkari, Kocaeli ve İstanbul'da belirlenen adreslere farklı tarihlerde operasyon düzenleyen ekipler, 29 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, elektrik sayaçları ve resim tablolarının içine gizlenmiş halde 76 kilogram eroin ele geçirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin, uyuşturucu maddeleri, kargo şirketlerinin yanı sıra aile görüntüsü vermek amacıyla hamile kadın ve çocuklardan oluşan kuryeleri kullanarak istenen adreslere ulaştırdıkları öğrenildi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin, yapılan fiziki ve teknik takip sırasında terör örgütü PKK ile bağlantısının bulunduğu ve söz konusu uyuşturucu maddenin Hollanda'ya götürülerek piyasaya sürülmek istendiği belirtildi.

Gözaltındaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3'ü emniyetten serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 19 kişi tutuklandı.

Zanlılardan 7'sinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.