BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İbrahim Halil Sınır kapısıyla ilgili flaş haber! Kürt sitesi farklı veriyor

Habur Sınır kapısının karşısında bulunan İbrahim Halil Sınır kapısıyla ilgili son dakika haberler var. Kürtler'in Türkiye kapısı peşmergenin elinden alındı Irak Ordusu'na geçti. Mesud Barzani'nin sitesi ise Kürtler'e olayı bambaşka bir şekilde verdi.

Abone ol

KUZEY IRAK'taki tartışmalı referandumun ardından Bağdat yönetimi kontrolünü talep ettiği sınır kapısını aldı. Habur Sınır kapısının karşısında bulunan peşmergenin kontrolündeki İbrahim Halil Sınır Kapısı Irak yönetimine teslim edildi. Devir teslim töreninde Irak Genelkurmay Başkanı ve 2.nci Ordu Komutanı hazır bulundu.

Barzani'nin sitesi Türk medyasının son dakika olarak duyurduğu 'devir - teslim'le ilgili çok farklı iddialarda bulundu.

SINIR KAPISINA DOĞRU HAREKETE GEÇTİ

Devir teslimin olaysız geçmesi için Şehit Ercüment Türkmen Kışlasından zırhlı araçlarla çıkış yapan Türk ve Irak askerleri, Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek İbrahim Halil Sınır Kapısı'na ulaştı.

Türk askerlerinin, 27 yıl sonra el değiştiren İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın kontrolünün Irak ordusuna devredilmesinden sonra üslerine geri döndüğü belirtildi.

DEVİR TESLİMDE ÜST DÜZEY İSİM

KÜRT SİTESİ'NİN İDDİASI
Mesud Barzani'nin sitesi Rudaw devir teslim haberlerini Kuzey Irak halkına bambaşka bir şekilde duyurdu. Site 'devir teslimin' olmadığını kapının hala Kürtlerde olduğunu iddia etti. Bunu da Kürt Gümrükler Müdürü ile kendi muhabirine dayandırdı.

Peşmergenin elindeki İbrahim Halil Sınır kapısını teslim almaya gelenler arasında Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi ve 2. Ordu Komutanı'nı da vardı.

BARZANİ'NİN SİTESİ 'DEVİR TESLİM YOK' DİYOR
Kerkük'ün ardından Türkiye'ye açılan kapısını da kaybeden Barzani medyasında İbrahim Halil Sınır kapısının el değiştirdiği haberleri yalanlandı. Barzani'nin sitesi Rudaw İbrahim Halil Sınır Kapısı Genel Müdürü Samal Abdurrahman'ın “Böyle bir şey varsa ya da herhangi bir güç sınır bölgesine gelecekse doğrudan beni haberdar ederler” sözlerine yer verdi.

İbrahim Halil Sınır Kapısı Müdür Yardımcısı Muhammed Tahir de Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Sınırda herhangi bir Irak gücü yok. Bugün Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi ile birlikte İbrahim Halil’de görülen güç, Türkiye’ye gidip sonradan Irak’a döndü. Sınırda işlemler olağan şekilde devam ediyor” dedi.

DEVİR TESLİM GÖRÜNTÜLERİ
Kürt sitelerinin 'yalanlama' haberlerine karşılık devir teslim anından yansıyan görüntüler haber merkezlerine ulaştı. Artık Türkiye'nin karşısında Kuzey Irak yönetimi değil Irak merkezi hükümeti kapılarını denetliyor olacak.

İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın el değiştirme görüntüleriTürkiye-Irak sınır kapısında flaş gelişme!Türkiye-Irak sınır kapısında flaş gelişme!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN