BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hür Adam ekranda mikrofon fırlattı

Said-i Nursi'nin hayatını konu alan Hür Adam Filminin yapımcısı Mehmet Tanrısever canlı yayında yazar Nuh Gönültaş'a mikrofon fırlattı

Abone ol

Said-i Nursi'nin hayatını anlatan Hür Adam filminin yapımcısı Mehmet Tanrısever canlı yayında Bugün gazetesi Yazarı Nuh Gönültaş'a mikrofon fırlattı.

Kanaltürk TV'de yayınlanan Merkez Siyaset Programınında tartışmalara neden olan Hür Adam filmi masaya yatırıldı. Tarık Tosun'un sunduğu programın konukları arasında ise filmin yapımcısı Mehmet Tanrıseven, gazeteci Ahmet Tezcan, Nuh Gönültaş, sinema eleştirmeni Ali Murat gibi isimler vardı.

CEMAAT SAHİP ÇIKMADI

Said-i Nursi'nin hayatını konu alan Hür Adam Filmi'nin vizyona girişinden bu yana yapılan eleştiriler masaya yatırılırken filmin yapımcısı Mehmet Tanrıseven özellikle Nur

SALDIRIYA UĞRAYAN GAZETECİ İNTERNETHABER'E KONUŞTU
Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Merkez Siyaset programına katılan Tanrısever, canlı yayın boyunca asabi ve sinirleri halleriyle dikktat çekiyordu. Patlama noktası ise Nuh Gönültaş'ın filmle ilgili eleştirilerini dile getirdiği an oldu. Bir anda stüdyo karıştı, Tanrısever Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş'a üzerindeki mikrofonu fırlattı..

Peki bu olayın perde arkası nasıl gelişti, gerginlik hangi sözlerden sonra başladı. Nuh Gönültaş, dün gece canlı yayında yaşadıklarını İnternethaber'e anlattı.

GÖNÜLTAŞ'IN AÇIKLAMALARININ YER ALDIĞI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Cemaatinden destek bulamadığının altını çizdi. Tanrıseven Cemaatin Said-i Nursi'nin fikirleriyle beslendiğini kaydederek zaman gazetesinin kendisine destek vermediğini, manşetten haber bile yapmadığını kaydetti.

VARIMIZI YOĞUMUZU KOYDUK

Zaman gazetisi yazarı Nedim Hazar'ın telefonla katıldığı programda Tanrısever sitemlerini açık sözlülükle ifade ederken şöyle konuştu: "Biz varımızı yoğumuzu ortaya koyduk bir film yaptık. Koministler sahip çıktı. Bizim camia bu filme sahip çıkmadı."

EYVAH EYVAH KIYASLAMASI

"Eyvah eyvah" filmiylede gişe kıyaslaması yapan Tanrıseven, "Bizim film 250 bine

ulaşmadı, evvah eyvah üç günde 850 bin yaptı. Bize sahip çıkılmadı" diye konuştu.



MİKROFON FIRLATTI

Bu konuşmalarla alevlenen tartışmada Nuh Gönültaş geçmişte zaman gazetesinde yazı yazdığını, Zaman gazetesinin bu tarz yapımlara her zaman destek verdiğini söyleyince tartışma sertleşti. Tartışmalar devam ederken, Tanrıseven ayağa kalkıp elindeki mikrofonu Nuh Gönültaş'a fırlattı. Bunun üzerine program kesilerek reklama girildi.

İMRALIDAN SİNEMALARA TEHDİT VAR

Bu arada program içinde "Hür Adam" filminin Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu illerinde gösterilmediğini söyleyen Ahmet Tezcan ise çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Tezcan, filmin Kürt-Türk kardeşliğini desteklediğini bu nedenle İmralıdan gelen talimatlarla bu illerdeki sinemalarda filmin gösterime giremediğini kaydetti.

LİDERLER BU FİLMİ İZLEMELİ

Tezcan filmi, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile BDP yöneticilerinin ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in mutlaka izlemeleri çağrısında bulundu.
Tezcan, Doğduki sinema salonlarına da çağrıda bulunarak "İmralı iddiasını kabul etmiyorsanız filmi göstererek bunun doğru olmadığını ispat edin" dedi.