BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.440,16
HABER /  GÜNCEL

Hür Adam'ın saldırdığı gazeteci konuştu

Eleştirdiği Hür Adam filminin yapımcısının saldırısına uğrayan gazeteci Nuh Gönültaş, yaşadıklarını İnternethaber'e anlattı..

Abone ol

İNTERNETHABER- Said-i Nursi'nin hayatını konu alan Hür Adam Filminin yapımcısı Mehmet Tanrısever canlı yayında yazar Nuh Gönültaş'a mikrofon fırlatarak bir kez daha gündeme oturdu..

Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Merkez Siyaset programına katılan Tanrısever, canlı yayın boyunca asabi ve sinirleri halleriyle dikktat çekiyordu. Patlama noktası ise Nuh Gönültaş'ın filmle ilgili eleştirilerini dile getirdiği an oldu. Bir anda stüdyo karıştı, Tanrısever Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş'a üzerindeki mikrofonu fırlattı..

Peki bu olayın perde arkası nasıl gelişti, gerginlik hangi sözlerden sonra başladı. Nuh Gönültaş, dün gece canlı yayında yaşadıklarını İnternethaber'e anlattı.

Zaman'dan Hür Adam'a suçüstü

Said-i Nursi'nin hayatını anlatan Hür Adam filminin yapımcısı Mehmet Tanrısever'in Zaman gazetesi ve Gülen cemaatinin filme destek vermediği iddiasına gazetenin cevabı gecikmedi. Tanrısever'i vefasızlıkla suçlayan gazete, ismini vermediği yapımcıdan 'bir işadamı' diye bahsetti.

Zaman internet sitesi aracılığıyla okurların tepkisine yer verdi. "Zaman'ın Hür Adam haberleri yetmedi mi?" başlığıyla verilen haberde gazetede farklı tarihlerde daha önce yayınlanan Hür Adam filmiyle ilgili haberler ile Tanrısever ile yapılmış söyleşi gösterildi. Ayrıntılar için tıklayın

GERGİN OLDUĞU BELLİYDİ

Programdan önce Mehmet Tanrısever'in, bir diğer konuk olan Ali Murat Güven'e, "Ben bu cemaatin gazetesinin kağıt masraflarını yıllarca karşıladım. Bugün bir film yaptım cemaatten kimse filmi izlemiyor. Kimse de izleyin diye yönlendirmiyor" diye yakındığını iddia eden Gönültaş, "O zamandan gergin olduğu belliydi.  Ben film daha vizyona girmeden olumlu şeyler yazmıştım ve kendisini de defalarca bu filmi yaptığım için takdir ettim.. Filmin izlenmediğinden falan yakınca, ben de "Bu tür filmler para için yapılmaz.. Kaldı ki zamanla senin filmin de izlenir. Ama keşke daha büyük bir prodüksüyonla yapılsaydı" diye eleştirince aniden, parlamaya ve "Sen kimsin benimle böyle konuşuyorsun.. Yalancı, edepsiz" demeye başladı.. Beni anlamadı, söylediklerimi idrat etmeden saldırıya geçti" diye yakındı..

Kendisine mikrofon fırlatıldığında karşı tepki göstermek için kalkmak istediğini söyleyen Gönültaş, "Ancak beni Ahmet Tezcan tuttu ve otur sakin ol diye uyarıda bulundu. Ben o hareketinden sonra o stüdyoyu başına yıkmaya hazırdım" dedi..

Programdan sonra izleyiciden olumlu tepkiler aldığını söyleyen Gönültaş, "Adam kendini küçük dağları ben yarattım havasında görüyor. Bir filmle herşeyi çözdüğünü sanıyor. Bu bir rahatsızlık türüdür. Şizofren olduğuna dair bana bilgiler geldi. Eski ortakları bile aradı, birlikte oldukları dönemde bu adamın işçilerini dövdüğünü küfrettiğini ve zorla yüzme cezası verdiğini anlattılar. Tedavi görmesi gerekiyor.." diyerek sözlerini bitirdi.