BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,79
ALTIN 2.412,93
HABER /  GÜNCEL

Hizaya gelmeyen hakim

'Bombacı Paşa'nın hizaya getiremediği hakim Şahin o dönem Sami Selçuk'a mektup yazmış.

Abone ol

Tokat Paşa'yla aynı bölgede çalışan hakim Kemal Şahin, o dönem Sami Selçuk'a yazdığı mektupta hukuksuzluklarla mücadele eden yargı mensuplarının Hizbullahçı ya da PKK'lı olmakla suçlandığını söyledi

Emekli Korgeneral Altay Tokat'ın Güneydoğu'da "bölgedeki hakim ve savcıları hizaya getirmek için" attırdığı bombaları açıklaması sonrasında, bölgede görev yapmış bir hakimin, atılan bombaların gölgesinde Yargıtay Başkanı'na yazdığı mektupta, doğudaki hakim ve savcılar için yardım talep edildi.

AĞIR BEDELLER ÖDEDİK

1999-2001 yılları arasında Batman'da hakim olarak görev yapan ve halen Kazan'da hakim olan Kemal Şahin, "Emekli Korgeneral Altay Tokat'ın 'hakimleri hizaya sokmak için evlerinin yakınına bomba attırdığı" itirafını okuduktan sonra, o bölgede görev yapmış ve 'hizaya getirilmenin' ne olduğunu çok iyi bilen bir yargıç olarak, ben de bir itirafta bulunmak istiyorum" dedi. Şahin, dönemin Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'a yazdığı mektubunda anlattıklarını işaret ederek, Tokat Paşa'nın itirafının kendisini hiç şaşırtmadığını belirtti. Şahin, "Ülkemin Strazburg patentli tazminatları ödemeye mahkum edilerek, fakirleşmesinde katkısı bulunmayan, saltanat yapılanmasını andıran, yargı yapılanmasının ürettiği bombalara ve Tokat Paşa'nın bombalarına rağmen hizaya getirilemeyen ve ağır kişisel bedeller ödeyen meslektaşlarıma çok ama çok şeyler borçluyuz" dedi.


HUKUKA KATKIM OLSUN

24 Kasım 1999'da Batman'dan dönemin Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'a mektup yazarak bölgedeki meslektaşlarının mağdur edilmemesini isteyen Şahin, mektubun sonunda "İleride emekli olmayı bekleyip anılarımı yazmak istemiyorum, henüz mesleğimin başında iken ülkemin hukukuna, adaletine bir Türk yargıcı olarak katkım olsun istiyorum" dedi. Hakim Şahin'in mektubu ile ilgili yorumu ise sadece "Yaklaşık 7 yıl önce kağıda döktüğüm ve Sayın Selçuk'a gönderdiğim, bu satırları yeniden okurken, Tokat Paşa'nın hakimleri hizaya getirmek için evlerinin yakınına bomba attırmasının nedenlerini düşündüğümde iki ihtimal aklıma geliyor: Birincisi, ülkemdeki garip yargı yapılanmasının ürettiği bombalar (PKK sempatizanlığı ve Hizbullah sempatizanlığı suçlamaları) hakim ve savcıları hizaya getirmeye yeterli olmadığından, Tokat Paşa patentli bir iki bomba patlatılmış olmasın? İkincisi ya da hakim ve savcıların kendi bombalarıyla vurulmaları, Tokat Paşa'ya bir iki bomba attırma cesareti vermiş olmasın?" şeklinde oldu.

Haber: Yakup Bulut
Kaynak: www.yenisafak.com.tr