BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Dünyayı Arkın bile kurtaramaz

Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, "Artık dünyayı ben bile kurtaramam'' dedi.

Abone ol

'Dünyayı Kurtaran Adam' filmiyle dünya sinema tarihine geçen ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, "Artık dünyayı ben bile kurtaramam. Dünyanın kurtarılacak hali kalmadı. Her şeyi Bush'a bıraktım" dedi

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Eski Türk Sineması Geceleri" Cüneyt Arkın ve Fatma Girik'in başrollerini oynadığı "Vatan ve Namık Kemal" filminin gösterimiyle sona erdi.

Eski Türk Sineması Geceleri'ne katılmak üzere doğum yeri Eskişehir'e gelen sinema sanatçısı Cüneyt Arkın'a hemşehrileri yoğun ilgi gösterdi. Film öncesi vatandaşlarla sohbet eden Arkın, eski Türk sinemasının toplumun etrafında birleştiği değerleri yansıttığını belirterek, bu durumu keşfeden ABD sinemasının salonları ele geçirdiğini söyledi. Zamanla Türk sineması ile halkın arasındaki bağın koptuğunu ifade eden Arkın,: "Sonuç olarak Türk sineması bu hale geldi. Son dönemde vizyona giren Türk filmlerinin arkasında medya desteği var. Adamlar bir film çekiyorlar, 6 ay o kanal bu kanal geziyorlar. Bu filmleri yine de en fazla 3 milyon kişi izliyor. Benim filmlerim hiçbir reklamı olmadan 15 milyon kişi tarafından izlendi. İşte bu gönül ilişkisidir. Son olarak 'Dünyayı Kurtaran Adam' filmini çektik. Bakalım kaç kanal gezeceğiz? Artık dünyayı kurtarmayacağım. Dünyanın kurtarılacak hali kalmadı. Her şeyi Bush'a bıraktım. O kurtarıyor dünyayı. Afganistan'dan başladı Irak'ta devam ediyor" dedi.

CÜNEYT ARKIN OLMAK KOLAY DEĞİL

Türk sinemasını büyük fedakarlıklarla ayakta tuttuklarını belirten Arkın, son derece disiplinli çalıştıklarını ifade etti.

Oynadığı rolü daha iyi yapabilmek için Kazak sirkinde gece gündüz demeden 1 yıl çalıştığını anlatan Arkın, şunları söyledi:

"6 yıl da karate çalıştım. Çok zorluklar çektim. Dalaman'da Malkoçoğlu'nu çekiyoruz. Yönetmen atla duvarı yıkarak kaleye girmemi istedi. Ama ata bir şey olmasın diye biraz dekor yaptık. İşçiler çimento kullanarak kale duvarını yaptı. Akşam olduğu için çekim yarına kaldı. Ertesi gün atla duvarı geçmeye çalıştım. At bir tarafa ben bir tarafa ama duvar olduğu gibi duruyor. Çimento bir gece kalınca donmuş kayadan daha sert olmuş. Fark edememişiz. İşte böyle kafamızı duvarlara vura vura Cüneyt Arkın olduk."

MALKOÇOĞLU PARTİSİ

Arkın, 1991'de Eskişehir'den milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak, siyasete girdikten 15 gün sonra yalan söylemeyi öğrendiğini anlattı. Gazetecilerin "Tekrar siyasete dönecek misiniz?" sorusu üzerine Arkın, "Allah göstermesin. Seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitinglerde (Cüneyt Arkın geliyor) denilince müthiş kalabalık oluyordu. Çoluk, çocuk, yaşlı alana doluyordu. Siyaset konuşmaya başlayınca herkesin suratı asılıyordu. Hiç kimse siyaset konuşmamı istemiyordu. Bir partiden aday olunca diğer partidekiler kızıyordu. Ben artık Cüneyt Arkın partisindenim. Yeni bir parti kuruyorum. Adı da Malkoçoğlu partisi. Siyasi partiler ve hükümetler bu memlekete gerektiği gibi ilgi göstermediler. Nasıl düşer memleket bu hale?" diye konuştu.