BIST 10.657
DOLAR 32,06
EURO 34,81
ALTIN 2.423,18
HABER /  GÜNCEL

Türbanlı öğrenci okuyamaz mı?

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın sözlerine tepki var.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta dernek olarak PKK"yı destekledikleri iddiaları basında yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan"ın dün bir gazeteye yaptığı türban konusundaki açıklamalara tepki geldi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Saylan"ın “Türban kapısı yasal olarak kapanmıştır. Türbanlı öğrenciler okuyamazlar. Misyoner faaliyetler bir tehlike değildir. Bu İslami kesimin uydurmasıdır.” şeklindeki ifadelerini "gündem saptırma" şeklinde değerlendirdi. Saylan"ın derneği hakkındaki iddiaları örtbas etmek için böyle bir açıklama yaptığını söyleyen Başoğlu, “Devletin bütün kayıtlarında misyoner faaliyetlere dikkat çekilirken, Sayın Saylan"ın bu iddiası misyoner faaliyetlerin gizlenmesine dönüktür. Türkiye"de hâlâ başörtüsü yasağı ile uğraşıp laikliği İslam"a karşı kullanmak isteyenler, sorunların artmasına hizmet etmektedirler.” dedi.

Başoğlu, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkan Saylan bir gazetede yaptığı söyleşide, ülkede misyoner faaliyetlerinin bir tehlike olmadığını, bunun İslami kesim tarafından uydurulduğunu iddia etmiştir. Bu, gerçeğin üzerini örten ve misyoner faaliyetlerin gizlenmesine dönük bir iddiadır. Saylan, başörtülülerin okuma hakkı olmayacağı ve laiklikten taviz verilmeyeceği iddiasını da öne sürmüştür. Devlet adına Saylan"ın konuşma yetkisi yoktur. Başörtülü öğrencilerin yükseköğrenimlerinin engellenmesi Anayasa"ya aykırı bir uygulamadır. Saylan"ın başkanı bulunduğu dernek hakkında birçok iddia ileriye sürülmektedir. Önce bunlara cevap verilmelidir.”