BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Burslar internetten dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı burs kayıt, kabul ve nakil işlemlerini internetten gerçekleştirecek

Abone ol

Öğretmen atama ve yer değiştirmeleri ile tüm sınavların işlemlerini internetten gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de 140 bin burslu ilköğretim ve lise öğrencisinin burs kayıt, kabul ve nakil işlemlerini internetten gerçekleştirecek.

"e-burs' konulu bir genelge yayınlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, interneti bundan böyle de yaygın kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Her yıl 140 bin civarındaki öğrencinin tonlarca evrakının tüm illerden bakanlığa geldiğini hatırlatan Bakan Çelik, artık burslarla ilgili hiçbir kağıdın bakanlığa gelmeyeceğini kaydetti. Çelik, e-burs modeliyle artık bütün öğrencilerin burs hareketinin elektronik ortamda döneceğini belirtti.

Burslu öğrencilere bir de müjde veren Bakan Çelik, ilköğretim ve lise öğrencilerine verilen aylık 43 YTL'lik bursun 2007"den itibaren 53 YTL'nin üzerine çıkarılacağını açıkladı. Genelgeye göre Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazanan öğrenciler için ilköğretim ve lise müdürlükleri ile ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri http://ilsis.meb.gov.tr adresine kendilerine verilmiş kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak e-burs modülünü açabilecek. Bursluluğu onaylanan öğrenciler 1 Ekim'den itibaren burs almaya hak kazanacak.

Haber: İbrahim Asalıoğlu
Kaynak: www.hurriyet.com.tr