BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

SHPyi karıştıran politika

SHP, sıkça gündeme getirdiği ‘Kürt sorunu’ nedeniyle 4 milletvekilinden ikisini kaybetti.

Abone ol

“Türkiye"de Kürt sorunu yoktur.” diyen ve aksini iddia edenleri "terör örgütü destekçisi" olmakla suçlayan SHP"li milletvekillerinden Hakkı Akalın (İzmir) ve Mustafa Sayar (Amasya), parti lideri Murat Karayalçın"a gönderdikleri mektupla istifa ettiklerini açıkladı. SHP bir süre önce "Toplumsal Barış Projesi" başlıklı bir rapor hazırlamıştı. Raporda Kürt sorunu konusunda şöyle denilmişti:

“Türkiye, Kürt gerçekliğini kabul edecek; Kürt kökenli yurttaşlarımız da devletin tekliğini, ulusun ve yurdun bölünmez bütünlüğünü kabul edecek.” SHP"de haziran ayında başlayan "Kürt sorunu" çatlağı, partinin milletvekillerinin yarısını kaybetmesiyle sonuçlandı.

Geçen yıl CHP"den ayrıldıktan sonra SHP"ye katılan 5 milletvekili partinin Hazine"den 1,5 milyon YTL yardım almasını sağlamıştı. Bu parayla ekonomik sorunlarını aşan parti, parayı getiren milletvekillerini ise kaybediyor. Züheyr Amber"in SHP"den ayrılarak Anavatan"a geçmesinin ardından Hakkı Akalın ve Mustafa Sayar da partiyle yollarını ayırdı.

Milletvekilleri, Genel Sekreter Ahmet Güryüz Ketenci ve Ersoy Bulut"un ise parti üyelikleri devam ediyor. İstifaları değerlendiren SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ise “Giderken akılları sıra ihbar edenler olabilir. Ama biz buradayız, sosyal demokrasinin değerlerini iktidara taşımak için SHP'de siyaset yapmayı onurla sürdürüyoruz.” diye konuştu.