BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kral için herşey hazır

Kral Abdullah'ın istanbul'da kalacağı Çırağan Sarayı'ndaki mermerler sorun oldu.

Abone ol

40 yıl aradan sonra ülkemizi ziyaret edecek ilk Suudi Kralı'nın şanına yaraşır bir şekilde ağırlanması için Ankara ve İstanbul seferber oldu. 300 kişilik heyeti ve 17 uçakla bugün Ankara'da olacak Kral Abdullah Bin Abdülaziz için tutulan Swissotel'deki süit, baştan başa yenilenmiş, hatta kıbleye bakan tuvaletlerin yönü bile değiştirilmişti. Kralın, gezisinin ikinci ayağında geleceği istanbul'da da tüm hazırlıklar tamamlandı. Çırağan Sarayı'ndaki tuvaletler kıbleye bakmıyordu ama bu kez de Kral'ın kalacağı Sultan Süiti'ndeki banyonun mermeri sorun oldu.

Kral'ın fobisi var
Zira, 82 yaşındaki Kral Abdullah'ın düşme fobisi var. Bu yüzden de kendisine ayrılan 458 metrekarelik 2 yatak odası ve 4 kral yatağının bulunduğu "Sultan Süiti" ndeki banyo mermerlerin üzeri halıyla kaplandı. Yatak odalarının birinde bulunan banyonun küveti de yekpare mermerden oluşuyor. Banyo armatürleri ise altın kaplama. Çırağan Palace Kempinski Otel'de de heyeti için 284 odadan 150'si tutuldu. Yani otelin yarısından fazlası Kral için kapatıldı. Bu odalarda bulunan minibarlardaki içkiler de toplandı.

Yemeği özel aşçısından
Süitlerin bulunduğu Çırağan Sarayı'na giriş ve çıkışlar yasaklanırken, Kral Abdullah'ın konaklayacağı 2 gün boyunca saray bölümü ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınacak. Özel aşçısı ile gelen Kral Abdullah'ın yemekleri de, otelde yapılacak. 10 Ağustos'ta, Ankara'dan İstanbul'a 4 karısıyla birlikte gelecek olan Kral ve beraberindekilerin, Cuma günü İstanbul'dan ayrılması bekleniyor. Kalabalık Suudi heyeti, iki günlük İstanbul gezisinde, Topkapı Sarayı, Kapalı Çarşı, Sultanahmet, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi yerleri ziyaret edecek. Gezi programı ise 'Majesteleri uyanınca' başlayacak.

Haber: Bülent Ergun
Kaynak: www.vatanim.com.tr