BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Hipertansiyona karşı birebir etkili

Her 3 yetişkinden birinde olan hipertansiyona karşı uzmanlar bol bol spor yapın tavsiyesinde bulunuyor...

Abone ol

Türk Kardiyoloji Derneği'nin verilerine göre Türkiye'de her üç yetişkinden birinin hipertansiyon hastası olduğu bildirildi.

Kalp krizinin en önemli nedeninin hipertansiyon olduğunu belirten Acıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kemal Batur, hipertansiyona karşı spor yapın tasfiyesinde bulundu.

Çok hastanın, hipertansiyonun hayat boyu devam eden bir hastalık olduğunu kabullenmekte zorlandığını vurgulayan Batur, hipertansiyonun, hayat boyu devam eden bir hastalık olduğu için, tedavisinin de hayat boyu devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Batur, "Ancak sık rastlanan hatalardan birisi de; tansiyonu ilaçla normale gelen hastaların tansiyon ilacını kesmek istemeleri ve devam etmek istememeleridir. Bu durumda tansiyon tekrar yükselecektir ve kalp krizi, felç, böbrek yetmezliği gibi istenmeyen olaylar gelişebilecektir. Hipertansiyon tedavisi için ilaç başlandığı zaman hastaların tansiyon düzeyi normale gelene kadar sık aralıklarla, tansiyon düzeyi normale geldikten sonra da belli aralıklarla doktor kontrolüne gitmeleri gerekir." dedi.