BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Heron'lar artık uçmaya başladı!

İsraille yaşanan olumsuzlukların ardında Heron'ları uçuran mühendisler ülkelerine geri dönmüşlerdi. Ama artık sorun kalmadı.

Abone ol

İsrail’den üç yıl önce kiralanan ve İsrailli uzmanlar tarafından bugüne kadar kullanılan insansız hava aracı Heronlar’ı artık Türk Silahlı Kuvvetleri uzmanları kullanmaya başladı.

Türkiye ile İsrail arasında Gazze yardımı nedeniyle yaşanan olumsuz süreçte İsrailli uzmanlar, ülkelerine geri döndü. Bunun üzerine yaklaşık bir aydan beri uçmayan Heron uçaklarını artık Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı uzmanlar kullanmaya başladı.

Türkiye’nin İsrail’den kiraladığı 4 Heron uçağının konuşlandırıldığı Batman Havaalanı'nda bulunan İsrailliler, bir ay önce kentten ayrıldı. Batman Valisi Ahmet Turhan, İsrailli uzmanların 3 yıl boyunca eğittiği TSK görevlilerinin artık Heron uçaklarını yönlendirdiğini söyledi. Vali Turhan, “Yaklaşık bir ay önce İsrail ile yaşadığımız olumsuzluklardan sonra buradaki İsrailli uzman ekip, ülkelerine dönmüştü. Bu süre içinde Heron uçaklarından faydalanamıyorduk. Ancak 3 yıl boyunca eğitim alan TSK’ya bağlı uzmanlar artık Heron uçaklarını uçuruyor ve yönlendiriyor” dedi.