BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  POLİTİKA

HDP'ye saldıranlar bakın kim çıktı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına düzenlenen saldırıların faillerinin kim olduğunu açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Adana ve Mersin'deki seçim bürolarına düzenlenen saldırıları DHKP-C'den tutuklanan bir teröristin yaptığını açıkladı.

AK Parti Sinop Mitingi'nde konuşan Davutoğlu şunları söyledi:

"HDP binalarına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınadım. Bu üç parti, paralel çete ve Doğan medya suçu AK Parti’ye yüklemeye çalışıyor. AK Partili'den bir şiddet sözü duydunuz mu?
Eş başkan, “Bunu AK Parti yaptı” dedi, doğrudan beni ve cumhurbaşkanımızı suçladı. Saldırgan DHKP-C’den tutuklanan bir terörist. Savcımızı şehit ettiklerinde CHP’yi çağırmışlardı. Oyunu görüyor musunuz."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Davutoğlu'nun saldırganlara ilişkin sözlerinin hemen ardından İçişleri Bakanlığı'ndan da bir son dakika açıklama geldi.

Açıklamada, "Güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan yoğun ve titiz çalışmalardan; bombaların bir gün öncesinden şüpheli bir erkek şahıs tarafından bahsi geçen parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesi ile birlikte 1990 yılında Van'dan gelerek Adana'ya yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu belirlenmiştir.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Şahsın açık kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007 yılında Ankara'da yasa dışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul'da yasa dışı sol bir örgüt faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Sahsın yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir" denildi.