BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Palalı saldırgan davasında polise ilginç soru

Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelik'ten polise DHKP-C sorusu.

Abone ol

Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelik, kendisi aleyhine açıklama yapan polise ''DHKP-C ile alakan var mı?'' diye sordu.

İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Sabri Çelebi ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen polis memuru Ramazan Ezen, olay günü Divan Otel'in önünde görev yaptığını ifade ederek, "İmdat sesleri duyunca müdürümüz, ben ve Ahmet Yeşilkaya olay yerine gittik. İki grup birbirlerine saldırıyordu. Gezi eylemcileri masa üzerindeki eşyaları ve sandalyeleri atıyorlardı. Sanık Çelebi'nin elinde pala, yanındaki şahıslar da sopalar vardı. Biz araya girdik, ben elinde sopa olan kişileri engellemeye çalıştım ve etkisiz hale getirdim" diye konuştu.

Olay esnasında müdürlerinin sanık çelebi ile ilgilendiğini belirten Ezen, "Müdürümüzün yaralanması üzerine ilk fırsatta sanıkları olay yerinden uzaklaştırdık. Olaylar sırasında bir gezi eylemcisinin Sabri Çelebi tarafından boğazından yaralandığına tanık oldum" ifadelerini kullandı.

Bu sırada sanık Sabri Çelebi'nin, tanık polis memuruna, ''DHKP-C ile alakan var mı?'' diye sorduğu duyuldu.

"Duruşmayı siz mi yönetiyorsunuz?" sorusuna "Evet ben yönetiyorum'' yanıtını aldığını belirten müştekilerin avukatı Hacer Yılmaz, bu ifadelerin tutanağa geçirilmesini talep etti.

Mahkeme, bir sonraki duruşmada tanıkların hazır edilmesini ve müşteki avukatının talebi üzerine ek bilirkişi raporunun alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik'in, "kasten yaralama", "görevli memura direnme", "memura karşı silahla yaralama" ve "şahıslara karşı yaralama" suçlarından 9 yıl 9 ay ile 27 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.