BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,72
ALTIN 2.435,98
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den çok önemli Suruç açıklaması

HDP'den son dakika Suruç çıkışı! Pervin Buldan, Suruç'ta ölenler kadar Adıyaman'da şehit düşen asker için de aynı acıyı yaşadıklarını söyledi.

Abone ol
HDP'li Pervin Buldan'dan son dakika suruç açıklaması. HDP Grup Başkanvekili Buldan, Suruç'ta hayatını kaybeden 32 kişiye nasıl üzüldülerse, Adıyaman'da şehit düşen asker için de aynı acıyı yaşadıklarını söyledi.
 
Suruç'taki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazesini karşılamak üzere Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'ne gelen Buldan, gazetecilere açıklama yaptı. 
 
Buldan, bugün hayatını kaybeden 32 genci kalplerine gömdüklerini dile getirerek, 32 gencin bugün yurdun dört bir yanına gönderildiğini söyledi.
 
Herkesin acısının çok büyük olduğunu belirten Buldan, "Öncelikle tüm Türkiye halklarının başı sağolsun. Yaşamını yitiren arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı tüm arkadaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Başından beri aslında IŞİD'in ne kadar tehlikeli olduğunu, sadece Suriye açısından tehlike arz etmediğini, aynı zamanda Türkiye için de büyük bir tehlike olacağını hep söyledik ve konuştuk. Ama ne yazık ki bu ülkeyi yönetenler, IŞİD'in bu kadar büyüyeceğine, bu kadar tehlikeli bir örgüt haline geleceğine inanmadılar" diye konuştu. 
 
Buldan, "IŞİD'e destek veren ülkelerin artık tehlikenin farkına varması gerektiğini" kaydetti.  
 
Kobani'ye gitmek için hazırlık yapan 400'e yakın gencin orada sadece insanlık için bir şeyler yapmak istediğini aktaran Buldan, "Oraya kütüphane, park, hatıra ormanı yapmak için gitmek istediler. Ama ne yazık ki arkadaşlarımızın oraya gitmesine, oyuncakları oraya yetiştirmelerine izin vermediler" dedi. 
 
Buldan, hükümetin izlediği dış politikayı eleştirerek, "Türkiye, artık insanların yaşamını yitirdiği bir ülke olmamalıdır. Türkiye'ye artık barış rüzgarları hakim olmalıdır. Biz Suruç'ta 32 canımıza nasıl üzüldüysek, Adıyaman'da ölen asker arkadaşımız için de aynı acıyı yaşadık. Artık Türkiye barış sürecine girmelidir" ifadelerini kullandı. 
 
Hükümeti bir kez daha uyardıklarını ifade eden Buldan, TBMM'nin acilen toplanması gerektiğini vurguladı.
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün yaptığı çağrıya MHP, AK Parti ve CHP'nin mutlaka cevap vermesini isteyen Buldan, "Koalisyon görüşmeleri mutlaka durdurulmalıdır. Bugün ülkemizin sorunu, insanlarımızın yaşamını yitirmesidir. Hiçbir şey insanlarımızın yaşamlarından kıymetli değildir. Bu vesileyle bir kez daha başta hükümeti, CHP, MHP ve Meclis Başkanı'nı da Meclis'te olağanüstü toplanmaya, IŞİD'i, barış sürecini görüşmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.