BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İnsanlar niye 'noktalı virgül' dövmesi yaptırıyor?

Bir cümlenin bitebileceği ama devam ettirildiği anda kullanılan noktalı virgül işareti, son yıllarda, ruh hastalıklarına yakalanan bazı insanlarca, kişinin intihar etmeyi düşünüp sonra zorluklarla başettiği anı simgelemek amacıyla kullanılıyor.

Abone ol

Noktalı virgül (;) yazıda, bir cümlenin bitebileceği ama devam ettirildiği anda kullanılan bir işaret.

Son yıllardaysa akıl ve ruh hastalıklarına yakalanan bazı insanlar, kişinin bir an için intihar etmeyi düşünebildiği zaman dilimini simgeleyen bir dövme olarak kullanıyor noktalı virgülü.

Yaşamın sona erdirilebileceği ama buna rağmen, zorluklara göğüs gerilerek yaşamın sürdürüldüğü ruh halini yansıtmak amacıyla.

"Project Semicolon" (Noktalı virgül Projesi) depresyon, intihar, bağımlılık ve kendine fiziksel zarar verme de dahil, çeşitli ruhsal hastalıkların önemine dikkat çekmek amacıyla bedene bir noktalı virgül işareti çizilmesi çağrısıyla başlamıştı.

Şimdi birçok kişi bu çizimleri kalıcılaştırıp noktal virgül (;) dövmelerine dönüştürüyor.

Grup kendisini "inancı esas alan bir hareket" diye tanımlıyor. Ancak kurucusu Amy Bleuel, tüm inançlardan ve kimliklerden insanlara açık olduklarını, sadece "kendi inançları hakkında açık açık konuşma ihtiyacı hissettiklerini" söylüyor.