BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tatlıses'in o paylaşımına Suruç tepkisi!

Şanlıurfalı türkücü İbrahim Tatlıses'in Twitter'dan yaptığı "Aydemir Akbaş arkadaşım akşama bize zeytin yağlı ayşe kadın fasulye yapacak. Bir de güzel yapar ki..." şeklindeki paylaşımı hemşerilerini üzdü.

Abone ol

İbrahim Tatlıses'in, Aydemir Akbaş'ın bir fotoğrafını paylaşarak akşama zeytinyağlı fasülye yemeye davetli olduğunu söylediği bugünkü paylaşımı sosyal medyada tepki gördü.

Suruç'ta yaşanan patlama ile birlikte tüm ülke yasa boğulurken, türkücü Tatlıses de twitter'dan dün gün boyu saldırı ile ilgili tepkisini paylaştı.

"AKŞAMA AYŞEKADIN FASULYE VAR"

Vatan'ın haberine göre, dün "Suruç'taki hemşerilerimin başı sağolsun. Allah bir daha böyle zalimce bir olayı yaşatmasın.!" şeklindeki paylaşımlar yapan Tatlıses, bu gün ise eskimeyen dostu Aydemir Akbaş'ın kendisini davet ettiğini takipçilerine duyurdu.


HEMŞERİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Başbakan Davutoğlu ile birlikte tüm siyasi parti temsilcilerinin akın ettiği Şanlıurfa'da acının tazeliği yerini korurken Tatlıses'in bu davet paylaşımı hemşerilerince tepki ile karşılandı.

"URFA'YA ATEŞ DÜŞTÜ"

Tatlıses'in tweetine bazı hayranları, "Urfaya ateş düştü? Ne zeytin yağı?, "Urfaya herzamaki gibi sahip çık be usta. Sana ihtiyaçları var. Bu yaptığın paylaşım şuan ne zamanı nede yeri. Urfa seni bekler", "O mermiyi kafaya yemeyecektin abi..." şeklinde yorumlarda bulundu.

TEKRAR PAYLAŞIM YAPTI

Tatlıses bu paylaşımının ardından ise yine Suruç'taki katliam ile ilgili fotoğraf paylaşarak, hayranlarına "Suruç benim gözümün bebeğidir" diye seslendi ve şunları söyledi;
 

Sözcü Gazetesi'nden Erdinç Yapan'ın haberine göre, ünlü türkücü Suruç’taki katliamı kınayarak başladığı yazısını milletvekili seçimlerine ve Cumhurbaşkanı’na kadar genişletti. İşte İbrahim Tatlıses’in Suruç satırları:

SU YERİNE KAN AKIYOR

“SURUÇ BENİM GÖZÜMÜN BEBEĞİDİR. Oraya yapılan her hareketi kendi şahsıma yapılmış kabul ederim. İlk yetiştiğim yıllarda orada konser verirdim, Suruç deyip geçmeyin. İlk milletvekili seçimimde oraya gittim; o zaman yaşlı bir dede oğlum sen buraya gelmiş bizden oy istiyorsun bizim suyumuz yok, sen bunu nasıl yapacaksan hele bi onu söyle dedi. Bende milletvekili seçildiğim gün ilk işim Suruç’a suyu getirmek olacak dedim ama vekillikten vaz geçtim. Bir gün İbo Show’da dile getirdim ve dedim ki; Dedem benden su istedi, benim Dedem abdestini alamazken benim yıkanmam doğru değil. O zamanın hükümetine İbo Show’dan seslendim ve Suruç’a şimdiki Cumhurbaşkanımız o zaman başbakandı, geçen dönem Fırat nehrinden Suruç’uma su bağladılar. Dünyalar benim oldu. Şimdi ise su yerine kan akıyor bu ALLAH’tan reva mıdır?"