BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP logosunda PKK varmış gördünüz mü?

HDP'nin parti logosunda PKK yazısı gizliymiş. İddiayı ortaya atan 'operasyon' gazetesine dönen Takvim olunca sosyal medya bunun geyiğiyle sallandı.

Abone ol

Operasyonel haberlerde zirve yapan Takvim gazetesi bugünkü 'HDP bayrağında PKK yazıyor' iddiasıyla zirveye çıktı. Sosyal medyada geyik konusu olan habere göre HDP bayrağına 'sublimal' mesaj gizlenmiş.

Sublimal 'bilinç altına bir resim ya da yazıyla gizli mesaj' gönderme yöntemi olarak biliniyor. Peki HDP parti logosunda nasıl bir 'gizli' mesaj veriyor dersiniz...

Takvim'in tezine göre yeşil yapraklı ağaçtan oluşan logoda aslında 'PKK' yazıyormuş. Bu gizli yazı da yaprakların arkasına saklanmış.

hdp-logosunda-pkk-varmiş.jpg
Takvim gazetesi iddiasına uygun olarak 'PKK yazılı' bir de logo dizayn etmiş.

HDP'NİN ORJİNAL LOGOSU NASIL?
Peki Takvim'in 'bu uçuk' iddiası doğru mu yoksa yine asparagasın zirvesine mi vurdular?
hdp-parti-logosu-orginal-hali.jpg
HDP'nin orjinal parti logosu bu... Takvim Gazetesi'nin iddiasına dayanak olarak sunduğu logodaki boyomaları çıkarınca 'PKK' yazısı hayal oluyor. Bu logodan fotoşop oyunu olmadan 'PKK' yazısı çıkarabilmek için hayli zorlamak gerekiyor.

SUBLİMİNAL MESAJ NEDİR?
Subliminal veya bilinçaltı mesaj, başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır. Bu mesajların insanın bilinçaltını etkiledikleri ileri sürülmektedir. Subliminal teknikler reklamcılık ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Dizilerde veya filmlerde karakterlerin içtiği içecek markaları, kıyafetleri subliminal mesaj örneklerindendir.