BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'daki patlama için çay ocağı iddiası!

HDP'nin Diyarbakır miting alanında patlama meydana geldi bir görgü tanığı ise 'Trafonun önündeki seyyar çay ocağı patladı' dedi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da HDP mitinginde meydana gelen patlama ile ilgili “Patlama trafo kaynaklı değil. Trafoya dışarıdan bir müdahale söz konusu” dedi.

Al Jazeera Türk'e konuşan bir görgü tanığı ise trafonun demir kapısının hemen önünde seyyar bir çay ocağı bulunduğunu, ocaktaki tüpün de patlamış olabileceğini' söyledi. Görgü tanığı "Plastik bardakta çay aldım, eski hâl istikâmetine doğru 15-20 metre uzaklaştıktan sonra ocakta patlama oldu" dedi.

Demirtaş'ın konuşacağı esnada patladı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu patlamada 50 yaralı olduğu bilgisini verdi.

Patlama, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin  Demirtaş'ın konuşmasından hemen önce meydana geldi. Demirtaş'ın Diyarbakır'da konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.  Demirtaş Twitter hesabından halkı 'tahriklere karşı' uyarıp, "Hiç bir tahrike mahal vermeden herkesi il binamızın önüne davet ediyorum" dedi.

'Diyarbakır'ı karıştırmak istiyıorlar'

Partilileri İl Binası önüne çağıran Demirtaş "Herkese geçmiş olsun. Patlamın neden kaynaklandığını bilmiyoruz. Çağrı yapıyoruz. Görkemli miting yapıyorduk ama bizim noktada duyarlılık ve disiplin seçimin seçimin kaderini belirleyecek. Diyarbakır’da sokaklarda mahal vermeyin. Diyarbakır'ı karıştırmak istiyıorlar. Bizler kazanacağız" dedi.



Gaziantep'teki AK Parti mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da patlama hakkında  "Bu meselenin arkasında ne varsa; trafo patlaması mı bir suikast mi herhangi bir provokasyon mu bunu tetkik edeceğiz, gerekli sonucu en kısa zamanda elde edeceğiz." açıklamasını yaptı.
Başbakan, "Vali beyle biraz önce konuştum, gerekli talimatları verdim. Buradan bütün Türkiye'ye özellikle de Diyarbakır'lı kardeşlerime sesleniyorum: Lütfen istismarlara, provokasyonlara karşı uyanık olalım. Bu konuyu hiç kimse provoke etmemeli" çağrısını yaptı.