BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hayri İnönü çark etti flaş 'Sarıgül' açıklaması

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, geçtiğimiz günlerde Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'e operasyonunu reddederek "Sarıgül'ün yetkileri alınmadı" dedi.

Abone ol

21 şube müdürünü görevden almasının üzerinden bir süre geçtikten sonra, geniş yetkilerle Başkan Yardımcılığına getirdiği Emir Sarıgül'ün yetkilerini kısıtlamasıyla gündeme bomba gibi düşen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, son açıklamasıyla şaşırttı. İnönü, Emir Sarıgül'ün operasyonunu reddetti!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Sarıgül'ün yetkileri alınmadı. Kendisiyle verimli ve uyumlu bir çalışma sergiliyoruz" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Koordinatör Başkan Yardımcısı görevini yürüten Emir Sarıgül'e bağlı müdürlükleri kendisinden almasıyla tartışmanın fitilini ateşledi. İnönü'nün, belediyede 'Sarıgül operasyonu' başlatarak bazı birim müdürlerini değiştirmesi tartışma yarattı.

inonu.jpg

"MÜDÜRLER ARASINDA YORULANLARI FARK ETTİM..."

Görevden almaların bir krize dönüşmesi üzerine önceki gün açıklama yapan İnönü, "Belediye içinde müdürler arasında yorulanlar olduğunu bu nedenle değişiklik ihtiyacı hissettim. Yapılan değişiklikler abartılacak değişiklikler değil" diye konuşmuştu. Emir Sarıgül'le birlikte hareket eden meclis üyelerinin toplu tepkisi üzerine dün akşam saatlerinde kriz tatlıya bağlandı. Başkan İnönü, çark etti. İnönü, önceki gün yaptığı, 'yorulanlar vardı, değiştirdim' açıklamasının tam tersine, "Böyle bir şey söz konusu değil. Emir Sarıgül'ün yetkileri alınmadı, kendisine bağlı olan müdürlükler de duruyor. Kendisiyle birlikte kararlı, verimli ve uyumlu bir çalışma birliği sergiliyoruz" açıklaması yaptı.

Emir Sarıgül'ün yetkisinden alınan şube müdürlükleri arasında Dış ilişkiler, Kültür İşleri, Halkla İlişkiler, Özel Kalem, Park ve Bahçeler, Sosyal Yardım İşleri gibi 'en yüksek bütçeli' müdürlükler bulunuyordu. Krizin çıktığı gün sabah saatlerinde bir açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü şunları söylemişti:

1.20141107102947.jpg

"OPERASYON DEĞİL GÖREV DEĞİŞİMİ"

"Belediye içinde müdürler arasında yorulanlar olduğunu bu nedenle değişiklik ihtiyacı hissettim. Yapılan değişiklikler öyle abartılacak değişiklikler değil. Çok farklı yansıtılmaya çalışılıyor ama bekleyin göreceksiniz. Yapılan bir operasyon değil görev değişimi. Bunu bir 'Sarıgül operasyonu' olarak yansıtmaya çalışanlar Sarıgül ile aramı açmaya çalışanlardır. Kurumların başına dışarıdan bir atama yapmayacağım. Kurum içinden yani yine Sarıgül döneminden gelen ekip içerisinden atama olacak. Görev değişiklikleri yapıyoruz. Emir Sarıgül'e bağlı birimler çok da önemli değildi. Onu da operasyonun parçası olarak görmek doğru değil. Zaten başkan yardımcılığı devam ediyor"

sarigul.20141107103858.jpg

"UYUMLU, KARARLI VE VERİMLİ ÇALIŞIYORUZ"

Olayın ortaya çıkmasından sonra önceki gün hem belediyede hem de ilçe başkanlığında büyük hareketlilik yaşandı. Gün boyu süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılarak Emir Sarıgül'den alınan müdürlükler yeniden iade edildi.

Belediye Başkanı İnönü, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "Şişli Belediyesi'nde yapılan görev değişiklikleri, diğer her kurumda da olacağı üzere doğaldır. Yapılan değişiklikler belediyemizin halkımıza daha iyi hizmet vermesi için atılmış adımdır. 30 Mart 2014 günü göreve geldiğimizde başkanvekili ve koordinatör başkan yardımcısı olarak yetkilendirilen Emir Sarıgül, halen Kültür Sanat, Sosyal İşler, Dış İlişkiler, Özel Kalem ve Basın Yayın Müdürlüklerimizden sorumludur. Kendisiyle birlikte kararlı, verimli ve uyumlu bir çalışma birliği sergiliyoruz..." diye konuştu.

SARIGÜL'ÜN YETKİLERİNİ GERİ VERMEK ZORUNDA KALMIŞTI

Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün yetkilerini elinden alan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün Sarıgül'e yetkilerini geri vermek zorunda kalmıştı.

Belediyede 21 daire başkanının görevinin sonlandırılmasıyla başlayan operasyon basında geniş yankı bulunca Başkan İnönü geri adım atmıştı.

MECLİS ÜYELERİ REST Mİ ÇEKMİŞTİ?

Belediyeden ismini açıklamayan kaynakların verdiği bilgilere göre dün Başkan İnönü Emir Sarıgül ve Meclis'te sözü geçen 29 üyeyle toplantı yapmıştı. Toplantıda Meclis üyeleri Başkan İnönü'ye 'Sarıgül'ün yanındayız' mesajı vermişti.