BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Usame bin Ladin kim vurduya gitmiş!

Usame bin Ladin'i kim vurdu? ABD'nin operasyona katılan komandoları birbirine düştü, hepsi 'ben vurdum' diyor.

Abone ol

2011'de El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyona katılan komandolardan biri kimliğini deşifre edip "Onu ben öldürdüm" dedi. Ancak operasyona katılan diğer komandolardan biri Bin Ladin'i başka komandoların öldürdüğünü iddia etti.

ABD'nin yıllarca Afganistan'da arayıp 2011'de Pakistan'ın Abbottabat kentinde bulduğu El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e yönelik operasyon başka tartışmalarla yine gündemde.

Usame Bin Ladin'i öldüren baskına katılan komandolar kendi aralarında El Kaide liderini kimin vurduğunu tartışıyor. Komandolardan Rob O'Neill, Bin Ladin'i kendisinin vurduğunu iddia ederken, operasyonu 2012'de yazdığı kitapla anlatan Matt Bissonette'den buna itiraz geldi.

ONU BEN VURDUM

uyrkukumkuj.jpg

Washington Post'a konuşan Rob O'Neill, Bin Ladin'i öldüren kurşunun kendi silahından çıktığını iddia etti. Komandoluğu bıraktıktan sonra ABD çapında “motivasyon seminerleri” veren 38 yaşındaki O'Neill'in iddiasına operasyona katılan başka bir komandodan yalanlama geldi.

İsmini vermeyen komandoya yakın bir kaynak, Bin Ladin'i öldüren kurşunların O'Neill'in silahından değil, başka iki komandonun silahından çıktığını öne sürdü.

NBC televizyonuna çıkan “Kolay bir gün değildi” adlı kitabın yazarı Matt Bissonnette ise "İki farklı insan iki farklı nedenle iki farklı hikaye anlatıyor. O'Neill ne derse desin, ben bu topa girmeyeceğim" dedi.

Geçen yıl Esquire dersgisine röportaj veren başak bir komando da Bin Ladin'i kendisinin vurduğunu iddia etmişti.