BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,84
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hastanede tiyatro gösterisi

Bir Delinin Hatıra Defteri”ni Anadolu Sağlık Merkezi’nde (ASM) sahneliyor.

Abone ol

İlk kez bir tiyatro gösterisi hastaneye taşındı. Anadolu Sağlık Merkezi (ASM), kültür ve sanata verdiği destek çerçevesinde yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Tiyatroda birçok ilklere öncülük eden Metin Zakoğlu, Nikolai Gogol’ün dünyaca ünlü eseri “Bir Delinin Hatıra Defteri”ni Anadolu Sağlık Merkezi’nde (ASM) sahneliyor.

Bir akıl hastasının hayata olan bağlılığının eğlenceli bir üslupla anlatıldığı oyunun izleyicileri, hasta ve hasta yakınlarından oluşuyor. Ücretsiz olarak sunulan “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunu için sahnede gerçek bir hastane odası hazırlandı.

Metin Zakoğlu, Gogol'un gerçekle hayal dünyası arasında olduğu bir dönemde kaleme aldığı bu tek kişilik oyununda sıradan bir devlet memuru olan Ivanoviç Poprişçin’in dünyasını ve yaşadıklarını dokunaklı bir şekilde yorumlayarak seyircilere aktarıyor.

Ekim 1994’ten bu yana süren ve beğeni toplayan bu oyun, yer yer seyircilerin arasında oynanıyor ve izleyenlere “Ben kimim? Bu adam kim? Bu şimdi oyun mu, yoksa gerçek mi?” ikilemini de yaşatıyor.
“Bir Delinin Hatıra Defteri” Mart ayı sonuna kadar izleyicilerle buluşacak.