BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uzan ilk kitabını okudu

Cem Uzan, Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 3 ay öfke kontrol programına devam etme ve 5 kitap okuma cezasını çekmeye başladı.

Abone ol

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Başbakan Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 3 ay öfke kontrol programına devam etme ve 5 kitap okuma cezasını çekmeye başladı.

UZMAN DESTEĞİ ALDI

Show Tv'nin haberine göre Uzan'ın ilk okuduğu kitap Profesör Doktor Nevzat Tarhan'ın 'Duyguların Dili' isimli eseri oldu. Uzan, kitabı bitirmesinin ardından Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi’ne gitti. Burada uzman bir ekip tarafından okuduğu kitabı anladığından emin olmak için testten geçirildi. Uzan’a okuması gereken diğer 4 kitabın listesi de verildi. Psikologlardan alacağı özel terapilerle sinirlendiğinde ne yapması gerektiğini öğrenen Uzan “Öfke Kontrolü” konusunda da uzman desteği aldı.

ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ ALIYORDU

Cem Uzan partisinin 2003’te Bursa’da düzenlediği mitingde Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce 8 ay hapis cezasına çarptırmış, cezası “Denetimli Serbestlik Yasası” uyarınca 3 ay öfke kontrol programına devam etmesi ve 5 kitap okuma cezasına çevrilmişti. Denetimli Serbestlik uygulaması, 20 Temmuz 2005’te yürürlüğe giren yasa ile 1 yıldan az hapis cezası içeren suçları işleyenlere uygulanıyor. Bu uygulama, suç işleyen kişinin toplumdan dışlanmadan hayata kazandırılması amacını taşıyor. Uygulama sırasında öfkeyi doğru ifade etme becerisini kazanmayı amaçlayan “öfke kontrolü” eğitimi de veriliyor.