BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bunlar da traktör çetesi

Hırsızlıkta yeni bir tür... Anadolu'yu gezip traktör çalıyor, başka bir ilde satıyorlar.

Abone ol

Çeşitli illerden çaldıkları traktörlerin motor ve şase numaralarını değiştirerek, sahte evrakla tescil ettirdikten sonra tarım bölgelerinde sattıkları öne sürülen 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bir muamelecinin, trafik tescil şubesinde sahte fatura ile bir traktörü tescil ettirmek istediği bilgisine ulaşınca bu konuda çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden çaldıkları traktörleri, motor ve şase numaralarını değiştirdikten sonra sahte evrakla tescil ettirerek tarım bölgelerinde satan bir suç örgütü olduğu belirlendi.

Bunun üzerine İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Adana'da belirlenen 22 ayrı adrese yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, suç örgütünün elebaşı konumunda olan Vahit K'nın da aralarında bulunduğu 11 kişi yakalandı.

Kartal'da bu kişilere ait bir ofis ile bir depoda yapılan aramada, çalıntı oldukları tespit edilen 3 traktör ile çok sayıda sahte evrak, plaka ve dokümanlar ele geçirildi.

Suç örgütü üyelerinin, bu yöntemle 26 traktörü çalarak, 70 ile 100'er bin TL arasında fiyatla sattığı ve yaklaşık 2 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

Benzer suçlardan sabıkalı olan Vahit K. ve diğer 10 kişi, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.