BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Beckham için dev atak

İtalya'nın Serie A takımlarından AC Milan, İngiliz yıldız David Beckham'ı renklerine bağlamak için kolları sıvadı.

Abone ol

Beckham da halen kiralık olarak top koşturduğu AC Milan'da kalmak istediğini Los Angeles Galaxy'ye bildirdi. İki kulüp arasındaki pazarlıkların 10 gün içerisinde netleşmesi bekleniyor.

Beckham'ın AC Milan'da kalma olasılığı iyice güçlendi. Beckham'ın da AC Milan'da karar kılmasının ardından, bu transferin gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bilinmeyen tek şey, bu transferin ne zaman ve nasıl gerçekleşeceği. Ancak bu konuda sadece iki olasılık var: İngiliz yıldızla 30 Kasım 2009 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Los Angeles Galaxy, ya AC Milan'ın teklifine şimdiden olumlu yanıt vererek Beckham'ın artık Milano'da top koşturmasına razı olacak. Ya da teklife razı olmayarak sözleşme gereği 9 Martta Beckham'ın Los Angeles Galaxy'ye geri dönmesini sağlama suretiyle, beklenen transfer 2009'un aralık ayına ertelenecek. Ancak bu ikinci olasılığın gerçekleşmesi durumunda, Los Angeles Galaxy'nin Beckham üzerinden tek kuruş kazanması mümkün olmayacak.

Elindeki kartları sağlamlaştırmış olan AC Milan, bu koşullarda Amerikalı kulüpten bu transferin makul bir rakamla sonuca bağlanmasını sağlayacak bir teklif beklemeyi tercih ediyor. Beckham, halen Los Angeles Galaxy'de sezon başına 10,5 milyon dolar kazanıyor. Los Angeles Galaxy'nin Beckham için bonservis bedeli olarak pazarlığı 10 milyon avrodan açabileceği, ancak AC Milan'ın bu rakamı 5 milyon avroya düşürmesinin mümkün olabileceği ileri sürülüyor.

İddialara göre AC Milan, İngiliz yıldızı 30 Haziran 2011'e dek renklerine bağlamayı planlıyor.