BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  MEDYA

Hasan Cemal Star bombasını patlattı

Hükümete yakın gazetenin yöneticisi onu arayıp ne dedi? Hasan Cemal canlı yayında Star bombasını patlattı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Gazeteci-yazar Hasan Cemal Bugün TV'de katıldığı programda bombayı patlattı. İddiasına göre hükümete yakın bir gazetenin yöneticisi ona şöyle demiş;
- “Aman yazmaya devam et. Sen yazdıkça bizim için de iyi oluyor. Çünkü hükümet bize o kadar müdahale ediyor ki bezdirdi”.

Kişinin ismi vermeyen Cemal, kurumun adını verdi. Cemal'e bunu diyen Star Gazetesi'nden bir yöneticiymiş.

Bugün TV’de Erkam Tufan ile Analiz adlı programa katılan gazeteci-yazar Hasan Cemal, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de gelinen noktayı 28 Şubat’a benzeten Cemal şu ağır yorumu yaptı;

-“Bir dönem askerin 28 Şubat’ı yaşanıyordu, bugün ise sivil bir iktidarın yani Erdoğan iktidarının 28 Şubat’ı yaşanıyor. Çünkü 28 Şubat’ta asker ne yaptıysa bugün çok daha fazlasını sivil bir iktidar, Erdoğan yapıyor."

STAR BOMBASI

Hasan Cemal yayında Star Gazetesi'nin bir yöneticisi ile yaptığı görüşmeyi de ifşa ederek günün bombasını patlattı.

İşte Hasan Cemal'in ağzından olay;

-“Aman yazmaya devam et. Sen yazdıkça bizim için de iyi oluyor. Çünkü hükümet bize o kadar müdahale ediyor ki bezdirdi. O kişinin ismini vermeyeceğim ama Star Gazetesi’nden geldi. "

SABAH'IN PATRONLUĞU TEKLİF EDİLDİ

-"Şunu da söyleyeyim. O dönem Sabah Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliği bana teklif edildi. Berat ve Serhat Albayrak kardeşlerle konuştuk. Fakat bunu kabul edemeyeceğimi söyledim.

Burada da tek neden var. Ben gazeteci olarak o düzenin içinde kısa zamanda patronajla çatışırdım. Patronajdan kastım Ahmet Çalık’ın kendisi değildi. Sanmıyorum Çalık o günlük şeyin içinde olsun. Ama orada Erdoğan’ın gölgesi vardı. Nitekim ben bu konuyu gündeme getirdiğim vakit cevap olarak, ‘Ya siyasetçidir’ dediler. Böyle bir yayın politikasıydı haberciydi falan gölgesi olabilir demeye getiren bir ifadeydi. Hakikaten bu olay olmuş olsaydı çok daha farklı gelişirdi işler. Nitekim iktidar da bunun peşini bıraktı.”