BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  POLİTİKA

Hani Sırrı Süreyya kravat takmazdı?

Abdullah Öcalan'la görüşmek üzere bu sabah saatlerinde yola çıkan BDP'li vekiller kıyafetleri ile dikkat çekti.

Abone ol

İNTERNETHABER - BDP'nin renkli isimlerinden Sırrı Süreyya Önder, taktığı kravatla dillerde. Meclis'e 'kravat takılmasın' diye verdiği önerge ile bilinen Önder, Öcalan ile görüşmeye giderken 'mor kravat' takti.

İmralı'ya giden heyette yer alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, taktığı kravat ile herkesi şaşkına çevirdi. Meclis kürsüsü dışında kravatlı görmeye alışkın olmadığı Önder, Öcalan ile görüşeceği için bu kez değişiklik yapmıştı.

sirri-süreyya-önder-kravat.jpg

ALTAN TAN TAKMADI

Ziyaret öncesi görüntülenen vekillerden İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder görmeye alışık olduğunmuz halinden çok farklıydı.

Katıldığı toplantılarda genelde kazak ya da tişörtle objektiflere takılan Önder bu kez takım elbise giyerek ve kravat takarak herkesi şaşırttı.

Buldan klasik giyinmeyi tercih ederken Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın ise kravatsız olduğu görüldü.

ÖNDER KRAVAT TAKILMAMASI İÇİN ÖNERGE VERMİŞTİ

Önder 2011 yılında TBMM'ye Meclis'te vekillerin hatta bakanların bile kravat takmaması ve kadınların başörtüsü takabilmesi için önerge vermişti.

Önder'in Meclis'e sunduğu önergede, ''Genel Kurul salonunda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM teşkilat memurları ve diğer kamu personelinden erkekler ceket ile pantolon giyer, kadınlar ise tayyör, ceket ve pantolon giyer, dini inancının gerekli kıldığı başörtüsünü takabilir'' ifadeleri yer almıştı.