BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

Hakkında dava açılan Berlusconi yargıda değişiklik istiyor

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi hakkında dava açıldıktan sonra yaptığı açıklamada, yargıda önemli değişikliklere gitmek istediğini söyledi.

Abone ol

Berlusconi el Mahrug ile cinsel ilişkiye girdiğini reddediyor

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi hakkında dava açıldıktan sonra yaptığı açıklamada, yargıda önemli değişikliklere gitmek istediğini söyledi.

Başbakan Berlusconi aleyhinde küçük yaşta bir kızla para karşılığı birlikte olmak ve görevi kötüye kullanmak suçlamalarıyla dava açılmıştı.

İtalya başbakanının planladığı reformların odağında Berlusconi'nin parlamenter dokunulmazlığının askıya alınmasına yol açan anayasa mahkemesi var.

Önerilecek değişiklikler arasında Berlusconi'ye karşı birleşmekle suçlanan savcılarla hakimleri ayırmak için savcıların adalet bakanlığına bağlı hale getirilmesi de var.

Başbakan, bu değişiklikler sonucunda dokunulmazlığın da geri verilmesini hedefliyor.

Değişikliklerle yargılamalarda telefon dinlemelerinin kullanılmasına da sınırlama getirilecek.

Muhalifler, bu değişikliklerle yargı bağımsızlığının tehlikeye gireceğini ve yargıda adalet bakanlığı dolayısıyla hükümetin etkisinin daha çok hissedileceğini savunuyor.

Kerime el Mahrug adlı kız 17 yaşındayken para karşılığı cinsel ilişkiye girmekle suçlanan Berlusconi, davayla ilgili ilk açıklamasında, 'En ufak bir kaygım bile yok' demişti.