BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,55
ALTIN 2.376,25
HABER /  GÜNCEL

Koru Yenişafak'tan ayrılışını anlattı

Bugün Zaman Gazetesi'nde ilk yazısını kaleme alan usta yazar Fehmi Koru, Yeni Şafak'tan ayrılış öyküsünü anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Şimdiye kadar bir gazeteden başka bir gazeteye çok sayıda olay transfer oldu ama hiçbiri eski Yeni Şafak yazarı yeni Zaman yazarı Fehmi Koru'nun gibi konuşulmadı.

Koru Yeni Şafak'tan ayrılış öyküsünü defalarca anlattı. Koru'ya aynı soruyu NTV'den Banu Güven sordu, usta yazar özel istek üzerine bir kez daha anlattı.

Şimdi söz sırası Koru'da:

"Kopma biçmim son derece garip şekilde oldu. Doğrusu ben de anlayabilmiş değilim. Örtülü birtakım şeyler oldu. Ben de Yeni Şafak'tan bunun açıklamasını istedim. Açıklama yapılmayınca ben de aldım şapkamı gittim. Hakkımda kaleme alınan yazıda sanki böyle bir şey yokmuş gibi gösterilmeye çalışıldı. Hakkımdaki iftiralar yalanlanmadığı için Yeni Şafak'tan ayrıldım. Bunun siyasi boyutu olabilir mi? Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan'ın arasındaki çatışmanın kurbanı mı oldum? Böyle bir sebep yok. Ben o tartışmanın tarafı da olmam zaten..."

TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇMEZ

Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalara da değinen Koru şu değerlendirmeyi yaptı: "O tartışılsın istiyor. Bakın ne olacak? Özgürlükçü demokrasi anlayışları daha yaygın olacak. Başbakan Erdoğan karizmatik lider. O söylemese bile  biz ona yapıştırırız. Türkiye Başkanlık sistemine geçeceğini zannetmiyorum. Dediğim gibi daha genişletilmiş ve ileri parlamenter sistemin devamıdır."