BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

HAK-PAR kongresinde üç AK Partili

Federalizm talebinde bulunulan HAK-PAR Kongresini AK Partili üç milletvekili de konuk olarak izledi.

Abone ol

Hak ve Özgürlükler Partisi'nin (HAK-PAR) kongresinde Genel Başkan Bayram Bozyel, PKK'yı da üstü kapalı olarak eleştirdi ve "Deneyimler, devletin Kürt sorununu şiddet ile çözemeyeceğini gösterdiği gibi Kürtlerin de silahla amaçlarına ulaşamayacağını ortaya koymuş durumdadır" dedi.

İstiklal Marşı'nın okunmadığı, Türk bayrağının bulunmadığı HAK-PAR Kongresi'ni AK Parti'li üç milletvekili de konuk olarak izledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Diyarbakır milletvekilleri İhsan Arslan ve Abdurrahman Kurt'un yanı sıra BDP'li Hamit Geylani da konuk olarak kongredeydi.

Anayasa referandumunda "evet" cephesinde yer alan Hak ve Özgürlükler Partisi'nin kongresinde hem federalizm, hem de ana dilde eğitim çağrısı yapıldı.

Genel Başkan Bayram Bozel, “Bize göre Kürtçe eğitimin tartışılacak bir yanı yok. Yine aynı bölgede Türkçe’nin yanında Kürtçe’nin ikinci resmi dil ilan edilmesi gerekir” dedi.

PKK afişinin yer almadığı, örgüt lehine sloganın da atılmadığı kongrede aynı zamanda terör örgütü üstü kapalı olarak eleştirildi. Bozel, “Silahlı mücadele yöntemi Kürt sorununa yarar değil zarar getiriyor. Silahların tasfiyesiyle PKK'nın tasfiyeyesi birbirine karıştırılmamalı. Partileri tasfiye edip etmeyeceğine bırakın halk karar versin” değerlendirmesinde bulundu.