BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.396,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin İstanbul büyükşehir adayı kim?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul'u yönetmek için talip aday olabileceğini söyledi.

Abone ol
Gürsel Tekin'den yıllar sonra gelen itiraf! CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, çok istemesine rağmen 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmediğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterildiği seçimleri değerlendiren Tekin, İstanbul isterse İstanbul için aday olacağını söyledi.

Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında İstanbul için önümüzdeki dönem aday olabileceğini söyledi.  İstanbul İl Başkanlığı görevi sırasında, 2009 yılındaki seçimlerde aday olmayı istediğini söyleyen Tekin, önümüzdeki dönem aday olabileceğinin sinyalini verdi. İşte Tekin'in adaylıkla ilgili sözleri;

Ben 35 yıldır İstanbul'dayım, il başkanlığı yaptım, belediye başkanvekilliği yaptım . İstanbullu kimi istiyorsa onun olması gerekiyor. Halk 'İstanbul'un bütün sorunların üstesinden gelir' kanısını taşırsa, istanbullu isterse elbette aday olurum. 2009'da ısrarla talep etmiş olsaydım aday bendim. Seçimler öncesinde kamuoyu araştırması yapacağız. Hangi isim öne çıkarsa aday olacaktır.

"ELBİRLİĞİYLE ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ"

İnsan bedeninin üzerinden siyaset yapmak, siyaset malzemesi haline getirmek ne dinen ne de insani olarak kabul edilebilir değildir. Umut ediyorum ki, herkes sorumlu davranacaktır. Bu büyük bir sorun el birliğiyle üstesinden gelebiliriz ümidindeyim. Biz olsaydık bu noktaya gelinmezdi.

"HÜKÜMET 4 YILDAN BU YANA NEREDEYDİ?"

Burada örgütün de tuzağı olabilir başka şeyler de olabilir. Tuzağa düşmeyeceksiniz. 2006 yılında kurulmuş KCK'yı 2009'da farketmeye başlarsanız bu sorunlarla karşı karşıya gelirsiniz. Olağanüstü şartları yaşıyoruz. Bu şartlarda istihbarat kurumları KCK'yı 3 sene sonra mı farketti?

"KCK DAVASI FARKLI UYGULAMAYI GETİRDİ"

2009'dan itibaren ana dilde savunma süreci başladı. Bu noktaya gelmemeliydi. Son 50 yıla bakıldığında bu sorun yaşanmamış. Hemen hemen bütün mahkemelerde rahatlıkla tercüman alınmış, savunmalar yapılmıştır. Ne gariptir ki, KCK davasından sonra farklı uygulamalar başlamıştır. Ne olursa olsun bu sorun can alıcı bir sorundur. Açlık grevinde 62'nci günden bahsediyoruz.

"AKP KEŞKE O GÜN MECLİS'E GELEBİLSEYDİ"

CHP iktidar olsaydı sorun bu noktaya gelmezdi. Sayın Kılıçdaroğlu Sayın Başbakanın 4+4+4 ile ilgili çağrı yaptı. Sayın Başbakan 'CHP ile konuşmak zaman kaybıdır' dedi. Sayın Genel Başkanımız bütün bunlara rağmen Güneydoğu'da hemen her yere gitti, sayın Başbakanın ayağına gitti 'gelin bu sorunu çözelim' dedi. Ne yazık ki, keşke o gün Meclis'e davet yaptığımızda AKP de buna dahil olsaydı?

"CHP HER ZAMAN İDAMA KARŞI ÇIKMIŞTIR"

Sosyal demokrat bir partinin intikamcı bir duygu içerisinde idamı savunulması düşünülemez. Üyesi olmasını istediğimiz Avrupa Birliği'nde böyle bir şey sözkonusu mu? Elbette değil. İdama şiddetle karşıyız. CHP her zaman insan hakları ihlallerinin karşısındadır. Sonuçta hiçbir gerekçe insan bedenini feda etmeyi gerektirmez. Süreç oy hesabı yapılacak bir süreç değildir.

"BAŞKANLIK TARTIŞMASI GÜNDEMİMİZ DEĞİL"

Başkanlık sistemi ne Türkiye'nin gündeminde ne de bizim gündemimizde var. Biz halen hukuk sistemini, parlamenter sistemini oturtmuşuz. Bu tartışma önümüzdeki süreçte sayın Başbakanının geleceğiyle ilgili. Biz Türkiye'nin geleceğiyle ilgili hukuk sistemini oturtalım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan baba ocağında 500 kişiyle korunur duruma gelmişse durup düşünmek lazım.

"AKP GETİRSİN HEMEN DESTEKLEMEYE HAZIRIZ"

Hükümet rant değil belediye yasasını düzenlesin. Destek vermeye hazırız. Gelsinler evrensel hukuku harekete geçirelim. Hiçbir gazeteci başbakanı eleştirdim diye korku içinde olmasın. AKP hazırsa yarından itibaren CHP hazırdır. Darbelerle ilgili, parti barajıyla ilgili değişikliğe partimiz hazırdır.