BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.403,65
HABER /  DÜNYA

BM Genel Kurulu Gazze için toplanıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, ''Ortadoğu'daki gelişmeler ve Filistin sorununu ele almak'' üzere acil olarak toplanacak

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, ''Ortadoğu'daki gelişmeler ve Filistin sorununu ele almak'' üzere acil olarak toplanacak.

Mısır'ın mektubu üzerine BM Güvenlik Konseyi Başkanı, konsey üyelerini acil olarak toplantıya çağırdı. Türkiye saatiyle 04.00'te başlayacak kapalı oturumda ''Ortadoğu'daki gelişmeler ve Filistin sorununun'' ele alınacağı bildirildi.

Öte yandan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonla görüştü.

Ban'ın sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, Mursi ile yapılan görüşmede Ban, Mısır'ın bölgede sükunetin tekrar sağlanması için yaptığı liderliği desteklediğini belirtti.

Netanyahu ile gerçekleşen görüşmede ise Ban, ''Gazze'den ayrım gözetmeksizin yapılan roket saldırıları'' ile İsrail'in Hamas'a yönelik operasyonundan duyduğu endişeyi ifade etti.

Görüşmede, Gazze'den roket atılmasını ''şiddetli şekilde kınadığını'' vurgulayan Ban, İsrail'den ölçülü tepki vermesini ve yeni bir şiddet döngüsüne neden olacak reaksiyonlardan kaçınmasını istedi.